Smijenjeni članovi uprave INA-e lani zaradili dva milijuna kuna!

Objavljeno, 08. svibnja 2023. Vijesti
# Foto: INA / Sjedište INA-e u Zagrebu
AUTOR
Redakcijski tekst

Doznali smo koliko su zarađivali članovi Uprave Ine koji su morali napustiti kompaniju nakon izbijanja velike plinske afere u kojoj je Ina navodno oštećena za milijardu kuna.

Hrvatski članovi uprave Ine Niko Dalić, Darko Markotić i Barbara Dorić lani su ostvarili ukupne primitke od blizu dva milijuna kuna, što je u prosjeku oko 220.000 kuna bruto mjesečno s obzirom da su na tim funkcijama bili samo do kraja rujna. Dakle, devet mjeseci.

Ukupna devetomjesečna plaća iznosila im je po 761.000 kuna te su dobili bruto bonuse u iznosu od 998.000 kuna za ostvarene ciljeve u pretprošloj godini. Isplaćena im je i otpremnina od po 117.000 kuna za tzv. “tržišno natjecanje”.

Uz to, ostvarili su ukupno i oko 42.000 kuna dodataka. Dodaci se odnose na primitak u naravi za korištenje službenih automobila u privatne svrhe, interno ugošćavanje i prehranu.

Otac i sin Škugor

Isplaćena im je i naknada za neiskorišteni godišnji odmor. Tako je Niko Dalić za nekorištene dane godišnjeg dobio 42.500 kuna, Darko Markotić 28.400 kuna, a Barbara Dorić oko 50.000 kuna.

Predsjednik uprave Sandor Fasimon, čovjek mađarskog MOL-a, lani je za devet mjeseci dobio ukupno 1,8 milijuna kuna, odnosno oko 200.000 kuna mjesečno. Fasimon nije imao pravo na otpremninu, odnosno naknadu za odlazak iz firme i “tržišno natjecanje” jer je ostao u sustavu MOL-a.

U uskočkoj akciji potkraj kolovoza lani zbog štete Ini od milijardu kuna bio je uhićen direktor u toj kompaniji Damir Škugor, njegov otac Dane, suvlasnici tvrtke OMS upravljanje Goran Husić i Josip Šurjak te HDZ-ova direktorica Plinare istočne Slavonije Marija Ratkić.

Kako je otkrio Uskok, oni su kupovali plin od Ine po 19,5 eura, a prodavali ga za čak 210 eura. Sumnja se da su samo otac i sin Škugor na tome zaradili gotovo pola milijarde kuna.


Tagovi: BARBARA DORIć DARKO MARKOTIć INA NIKO DALIć SANDOR FASIMON UPRAVA ZARADA

NEDAVNO OBJAVLJENO