Službeniku Ministarstva krov autobusa u vožnji pao na glavu, teško je ozlijeđen!

Objavljeno, 29. studenoga 2022. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Službenik Ministarstva financija RH teško je ozlijeđen nakon što mu je na glavu iznenada pao poklopac zračnog otvora s krova autobusa.

Sve se dogodilo oko 16.20 sati u autobusu tvrtke Vincek koja je zaposlenike Ministarstva prevozila iz Zagreba u Varaždin.

“Sjedio sam u prednjem dijelu autobusa na sjedalu s lijeve strane, a do mene je s desne strane na sjedalu s druge strane prolaza sjedila kolegica. U jednom se času poklopac za zrak s gornjeg dijela autobusa odlomio i otpao te pao meni na čelo, dok je kolegicu okrznuo po ramenu”, ispričao je službenik.

Druga kolegica i svjedokinja iz autobusa rekla je da se držao za glavu i žalio da ga boli: “Zajaukao je, držao se za glavu i bio sav blijed“. Kolega, također putnik, naveo je da je nakon udarca imao ranu na glavi: “Imao je crvenilo te mu se kroz kožu probijala krv“.

Potres mozga

Ozlijeđeni službenik ispričao je kako se nesreća dogodila u autobusu Vincek koji je prevozio djelatnike Ministarstva financija na posao i s posla. Nakon toga, bio je gotovo 9 mjeseci na bolovanju.

“Dobio sam snažan udarac u glavu s potresom mozga. Zbog toga sam bio na bolovanju od 15. lipnja sve do 4. ožujka iduće godine”, otkrio je službenik koji je podnio tužbu protiv Vinceka za naknadu štete.

Iz Vinceka su priznali da mu je komad plastike pao na glavu, ali su upozorili kako je nemoguće da je taj plastični poklopac mogao nanijeti takve teške ozljede. No, sudsko-medicinski vještak potvrdio je da je to moguće i da je pacijent doista u tom udarcu zadobio natučenje glave i potres mozga.

Sud je službeniku dosudio odštetu od 10.300 kuna te naložio Vinceku da mu plati odvjetničke i parnične troškove u ukupnom iznosu od 19.000 kuna. Presuda koja je donesena u ponedjeljak je nepravomoćna i Vincek se na nju može žaliti.


Tagovi: AUTOBUS PAO NA GLAVU POKLOPAC VARAZDIN VINCEK

NEDAVNO OBJAVLJENO