Službenica u Općini u 11 godina ‘maznula’ milijun kuna. Nitko nije primijetio

Objavljeno, 07. lipnja 2022. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Uskok je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv općinske referentice (50) koju se tereti da je ‘maznula’ gotovo milijun kuna novca Općine.

Prema optužnici, ‘marljiva’ je službenica to činila punih 11 godina – od kolovoza 2008. do listopada 2019. godine – kao referentica u odjelu za upravne djelatnosti Općine Generalski stol u kojoj je na vlasti HDZ. Bila je zadužena za isplate socijalne pomoći te potpora poljoprivrednicima.

“Sa žiro računa Općine putem elektroničkog bankarstva kroz ukupno 1789 različitih transakcija isplaćivala je novac na veći broj svojih osobnih tekućih računa u različitim bankama. Potom je prepravljala izvatke i neistinito navodila da su isplate izvršene u korist različitih fizičkih i pravnih osoba sa svrhom raznih oblika subvencioniranja, naknada i pomoći.

Nakon toga, izvatke je predavala u računovodstvo Općine radi knjiženja, iako je znala da njihov sadržaj ne odgovara istini.Na opisani način okrivljenica si je na štetu proračuna Općine Generalski stol pribavila nepripadnu imovinsku korist od najmanje 974.083,40 kuna”, navodi Uskok.

Dokaže li joj se krivnja, bivša referentica s kamatama će općini morati vratiti više od milijun kuna, a prijeti joj i i višegodišnji zatvor jer je optužena za zloporabu položaja i krivotvorenje službenih dokumenata.


Tagovi: GENERALSKI STOL MILIJUN KUNA OPćINA OPTUžNICA REFERENTICA SLUžBENICA USKOK

NEDAVNO OBJAVLJENO