ČAK TRI PRESUDE PROTIV FRANČIŠEKA

Slovenac napao Hrvata zbog parkiranja pa mu kamenjem razbio auto

Objavljeno, 03. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nem veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Hrvat Davor i Slovenac Frančišek sukobili su se u Zagorju oko parkiranja na seoskoj cesti, a rezultat je bio oštećen automobil i više sudskih presuda.

Frančišek je proglašen krivim jer je u okolici Krapinskih Toplica kod svoje vikendice nakon svađe s Davorom bacao kamenje na njegovu opel astru. Na vozilu su pritom “nastala oštećenja u vidu udubljenja lima karoserije i oguljotine boje”.

Napadač je proglašen krivim za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari te je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu. No, to nije bilo sve. Ratoborni Frančišek osuđen je i na prekršajnom sudu zbog drskog ponašanja.

“Iz dvorišta i na cesti glasno je vikao i vrijeđao Davora govoreći mu: ‘Marš sa ove ceste, j… ti Bog Isus mater, kurva hrvaška, to je moja cesta, tu ne možeš parkirati’.

Potom je bacao kamenje prema opelu, a velikim čekićem, maljem teškim oko deset kilograma, hodao oko vozila govoreći da će razbiti njega i automobil“, navodi se u presudi kojom je novčano kažnjen.

Na koncu, osuđen je ovih dana i u parničnom postupku te Davoru mora nadoknaditi 23.000 kuna štete: 13.000 kuna za popravak automobila, a 10.000 kuna za pretrpljen strah i poniženje.

“Zaključao sam se u autu, bilo me je strah jer je hodao oko opela s tim velikim čekićem u rukama”, svjedočio je Davor na sudu.


Tagovi: AUTO HRVAT SLOVENAC VIKENDICA ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO