POTPORA UMJETNICIMA

Slikari, glazbenici, glumci i izdavači dobili iz proračuna novac za projekte

Objavljeno, 12. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica (Gordana Špoljar Andrašić i MIšel Jakšić)
AUTOR
Redakcijski tekst

Samostalni umjetnici i civilne kulturne udruge dobili su iz gradskog proračuna oko 280.000 kuna, a svečanost dodjele upriličena je u petak u gradskoj vijećnici u Koprivnici.

Za sufinanciranje u kulturi samostalnih umjetnika dodijeljeno je 65.000 kuna za 17 prijavitelja. Novac su, među ostalim, dobili akademska slikarica Gordana Špoljar Andrašić, poznata umjetnica i performerica Vlasta Delimar, izdavač i povjesničar Marijan Špoljar, ali i poznati koprivnički bend Ogenj.

Za područje dramske i izvedbene umjetnosti dodijeljeno je 210.000,00 kuna za dva prijavitelja i četiri projekta. Ludens teatru Svena Šestaka otišlo je 190.000 kuna, kazalištu Oberon Damira Mađarića 20.000 kuna.

“Možemo mi imati najljepše ceste, zgrade, lampe javne rasvjete, ali ako nemamo civilno društvo, građane i građanski štih, tada nemamo ni grad. Zahvaljujući svima vama, mi smo grad“, rekao je u pozdravnom govoru prilikom podjele ugovora gradonačelnik Mišel Jakšić.

U ime samostalnih umjetnika i udruga okupljenima se obratila književnica Maja Kušenić Gjerek.

“U ovom je gradu uvijek, na sreću, bilo ljudi koji su razumjeli i voljeli umjetnost i imali senzibilitet za umjetnike i njihov rad”, rekla je Kušenić Gjerek.

Inače, u 2019. godini Grad Koprivnica iz proračuna za udruge civilnog društva za sedam javnih poziva izdvaja 1,43 milijuna kuna. AK Galerija, primjerice, dobila je 40.000 kuna, Jazz klub Koprivnica 59.200 kuna, a Mamuze za alternativno kazalište Fiuk 34.000 kuna.


Tagovi: NOVAC PRORAčUN UMJETNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO