PREDALI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ

Slaven završio s milijunskim gubicima, objavili i koliko im daje Belupo

Objavljeno, 24. svibnja 2020. Financijer
# Foto: NK Slaven Belupo
AUTOR
Robert Mihaljević

Nogometni prvoligaš Slaven Belupo iz Koprivnice predao je Financijskoj agenciji poslovne rezulate za prošlu godinu.

Prema financijskim izvještajima, klub je lani ostvario gubitak od 4,2 milijuna kuna, a preklani je bio u plusu od gotovo deset milijuna kuna zbog prodaje više igrača.

Dok je lani na prodaji igrača Slaven uprihodio oko pet milijuna kuna, preklani je na njima zaradio čak 17 milijuna kuna. Dva najzvučnija preklanjska transfera su onaj mladog Kristijana Bistrovića u moskovski CSKA i Nikole Katića u škotski Glasgow Rangers.

Od Bistrovićeva transfera Slaven je inkasirao oko četiri milijuna kuna, a na Katiću zaradili su, kako se neslužbeno šuška, blizu milijun eura, odnsno oko sedam milijuna kuna.

Zvonimir Šimunović, ditektor NK Slavena Belupa
Zvonimir Šimunović, klupski direktor / Foto: KLIKAJ.HR / Luka Krušec
PRIMANJA IGRAČA

No, ovdje valja naglasiti i kako kratkoročna potraživanja od lanjskih transfera ovog časa iznose gotovo šest milijuna kuna, što znači da klub ne bi trebao zapasti u financijske teškoće.

Slaven je lani, dakle ostvario oko 20 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je otprilike za trećinu manje nego pretprošle godine. Zadnjeg dana prosinca na klupskim računima i u blagajni bilo je 1,6 milijuna kuna.

Glavni sponzor, farmaceutska kompanija Belupo, klubu je lani dao 9,5 milijuna kuna, što je milijun više nego tijekom 2018. godine. Od drugih sponzorstava i donacija Slaven je zaradio dva milijuna kuna, od prava emitiranja milijun kuna, a prodaje ulaznica oko 250.000 kuna.

Ukupna bruto primanja igrača prošle su godine iznosila 9,3 milijuna kuna, što je za trećinu više nego preklani. Slaven je objavio i kako je menadžerima koji posreduju u prodaji igrača lani isplatio oko 1,4 milijuna kuna.


Tagovi: GUBITAK PRIHODI PRODAJA IGRAčA SLAVEN SLAVEN BELUPO

NEDAVNO OBJAVLJENO