Škola će zbog cjelodnevne nastave zaposliti 6 ljudi i dobiti 357.000 eura

Objavljeno, 22. rujna 2023. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Produženi boravak učenika u OŠ Podolice
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog sudjelovanja u eksperimentalnom projektu cjelodnevne nastave osnovna škola u Koprivnici uskoro će dobiti opremu i materijal vrijedan čak 286.000 eura bez pdv-a.

I ne samo to: kako neslužbeno doznajemo, Osnovna škola Podolice u Koprivnici dobila je odobrenje Ministarstva za zapošljavanje šest novih djelatnika. Natječaj bi uskoro trebao biti raspisan.

Ministarstvo će, dakle, osigurati oko 357.000 eura (s pdv-om) kako bi OŠ Podolice u Koprivnici imala sve potrebne uvjete za provođenje cjelodnevne nastave. To je jedna od 60-ak škola u Hrvatskoj u kojima je ove jeseni pokrenut eksperimentalni program.

Osnovna škola Podolice / Foto: Grad Koprivnica

Što će se sve nabaviti tim novcem? Za edukativnu opremu, primjerice, izdvojit će se 60.000 eura, za elektroničku opremu 55.000, vrtne sjenice 48.000, razne uređaje 30.000, uređenje staza i zelenila 30.000 eura.

Osim toga, nabavit će se i nova sportska podloga, glazbena oprema, razni namještaj, kuhinjski pribor i posuđe. Nabava se planira provesti u iduća dva mjeseca.

Ravnateljica Osnovne škole Podolice Helena Knežević nedavno je objasnila kako cjelodnevna škola za niže razrede traje od 8.30 do 13.45 sati: ima pet sati obvezne nastave plus jedan potpomognute. Učenici dobivaju dva obroka i imaju dva velika odmora.

“Učenici predmetne nastave imat će obvezan progam od sedam sati te će im nastava trajati negdje do 14.30 sati. Kad je riječ o izbornom progamu, za njega se prijavilo 70-ak posto svih učenika“, rekla je ravnateljica.


Tagovi: CJELODNEVNA NASTAVA PODOLICE SKOLA

NEDAVNO OBJAVLJENO