SKANDAL DO NEBA Kardinal Bozanić trebao bi javno išamarati župnika iz Gradišta

Objavljeno, 29. travnja 2017. Komentari
#
AUTOR
Robert Mihaljević

Župnik iz Gradišta kod Županje djecu s Downovim sindromom smatra manje vrijednim i nedostojnim crkvenih sakramenata, javlja RTL u svojem večerašnjem prilogu. Da nisam fino odgojen i da me u ranoj mladosti nisu tesali smjerni bosanski franjevci, sad bi iz mene eruptirala sumporna lava iz najdubljih kaverna paklenskih. Kad jedan svećenik jednom božjem stvoru kaže da nije vrijedan milosti svete matere crkve, ja za tog svećenika i tu crkvu nemam niti jedne lijepe riječi.
Papa Franjo za prošlog je susreta s Down djecom u Vatikanu prilično emotivno reagirao na pitanje djevojčice Serene koja mu se požalila da se ne osjeća dobrodošla u svojoj župi i da ne razumije zašto ne može primati pričest.
“Serena, dovodiš me u nepriliku jer ako kažem što mislim … Govorila si o jednoj od najružnijih stvari koja postoji među nama: diskriminaciji. Reći: ti nisi kao ja, odlazi(…) Mislim na svećenika koji ne prihvaća sve osobe. Kažem mu – zatvori svoja vrata, molim te. Jer u Katoličkoj crkvi mogu biti svi ili nitko”, istaknuo je Sveti Otac, a prenosi portal Dnevnik.hr.
Crkva u Hrvata – za koju želim vjerovati da je u većini satkana od finoga tkanja koje prede Papa Franjo – nije se u zadnje vrijeme baš proslavila u zaštiti drukčijih, slabijih, bolesnih, unesrećenih. Crkva u Hrvata branit će osuđenike za ratne zločine, javno će davati potporu političarima ogrezlima u korupciju i diskriminirati najosjetljivije manjinske skupine. Istospolne parove, arapske izbjeglice, liberalne i socijaldemokratske intelektualce. Sada vidimo – i djecu s Downom.
[polldaddy poll=9735668]
Nemojmo se zavaravati: u svakoj društvenoj skupini ima pojava i ponašanja koja su za svaku osudu. Problem je što Crkva u Hrvata nikad ne osuđuje mangupe u vlastitim redovima. Onaj kome nije jasno o čemu pišem, morao bi pod hitno pogledati Oscarom ovjenčan film Spotlight o strašnom crkvenom zataškavanju pedoflije u vlastitim redovima. Doista mi nije jasno što priječi nadbiskupa Bozanića da se već danas javi i javno išamara župnika iz Gradišta zbog skandaloznog odnosa prema djeci s Downom. To bi Papa Franjo sigurno učinio.
Sve dok Crkva u Hrvata šuti o takvim pojavama, nema ni legitimitet da progovara o gorućim problemima naše napaćene države. Iseljavanju, depopulaciji, krizi braka, konzumerizmu, ugnjetavanju radnika… O svemu tome hrvatski biskupi često istupaju i s punim pravom upozoravaju da je to pogubno za naš narod.
No, kako ih uzimati ozbiljno ako istodobno prešućuju skandal u Gradištu. Ili kriminal u Agrokoru i INA-i. Skandal zbog kojeg se pitam je li hrvatska katolička crkva doista na tragu evanđeoskih poruka Svetoga Oca ili naputaka konzervativne političke elite koja im omogućava lagodan život i društvenu moć o kojoj druge katoličke zemlje na zapadu mogu samo sanjati.


Tagovi: CRKVA PRICEST ZUPNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO