Sjekirom naganjao suprugu i dijete jer nije dobila plaću pa nije imao za piće

Objavljeno, 11. siječnja 2024. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Marko (46) sa sjekirom u ruci prijetio je smrću supruzi i djetetu jer supruga nije dobila plaću u kafiću u kojem je radila pa nije imao za piće.

Prema optužnici, Marko je u listopadu oko 18.30 sati u Slavonskom Brodu, “unutar obiteljske kuće, pod vidnim utjecajem alkohola, revoltiran na suprugu jer još nije dobila plaću, uz uvrede joj vikao da će ubiti nju i malodobno dijete”.

“Pritom ih je istjerao iz kuće rekavši im da hodaju ispred njega i da idu u ugostiteljski objekt gdje radi njegova supruga, držeći u ruci sjekiru i ponavljajući da će ih obje ubiti”, navodi se u optužnici.

Polupati kafić

Tužitelji za Marka traže deset mjeseci uvjetnog zatvora te da sud donese “odluku o oduzimanju alata za cijepanje drva (sjekiru) s drvenom drškom duljine cca 80 cm”. Inače, riječ je o nezaposlenoj i neosuđivanoj osobi.

Marko se u istrazi branio kako je sjekirom htio ići i polupati vrata kafića, a supruga je trčala prema kafiću, zvala policiju.

“Kad sam ja s djetetom došao do kioska, supruga je sjedila kod kioska. Kad je došao policijski službenik, uvidio sam šta mi se događa, pa sam odmah spustio sjekiru koju sam imao u rukama”, branio se pijani muž.

Išla u banku

Supruga je ispričala kako je tog dana išla u banku po novac, ali nije uspjela ništa podići jer joj poslodavac nije isplatio plaću. Marko je, kaže, uzeo sjekiru u ruke, nju i dijete istjerao iz kuće te im rekao da idu u kafić po novce ili će ih sasjeći.

“Putem je cijelo vrijeme sa sjekirom u ruci ponavljao da će nas ubiti i zapaliti. Kad nas je jedan dečko vidio, pitao je mog muža, koji je držao sjekiru u visini glave, jel se to može riješiti razgovorom. On se počeo unositi tom dečku u lice i govoriti mu da šta se ti petljaš.

Ja sam u tim trenucima uspjela nazvati 112 te se s djetetom sakrila u skladište obližnje trgovine do dolaska policije”, ispričala je žrtva teških prijetnji i nasilja.


Tagovi: KAFIC PLAćA SJEKIRA SJEKIROM SLAVONSKI BROD SUPRUGA

NEDAVNO OBJAVLJENO