Sjajne brojke podravske tvrtke: zaposlili 130 ljudi, digli plaće, prihodi skočili 45%

Objavljeno, 05. svibnja 2023. Vijesti
# Foto: Ivan Brkić / Glas Podravine / Tvornica Bauwerk Boena u Đurđevcu
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznata podravska tvrtka ostvarila je tijekom prošle godine snažan rast u svim poslovno-financijskim segmentima.

Đurđevački Bauwerk, tvrtka u vlasništvu istoimenog švicarskog parketarskog diva, lani je imala 58,14 milijuna eura poslovnih prihoda, što je čak 45 posto više nego godinu ranije. Neto dobit istodobno je iznosila 3,5 milijuna eura i bila je veća za 28 posto.

No, najvažnije od svega, riječ je o tvrtki koja je protekle godine zaposlila najviše novih radnika na području Koprivničko-križevačke županije. Prema podacima Financijske agencije, lani su imali 312 zaposlenih (ako se računa prema satima rada), što je 66 više nego predlani.

Rasle i plaće

I ne samo to: Bauwerk je i predlani osjetno povećavao broj zaposlenih te je i te godine otvorio ukupno 65 novih radnih mjesta. U dvije godine, dakle, brzorastuća đurđevačka tvrtka povećala je broj zaposlenih za više od 130!

Važno je naglasiti kako su lani osjetno rasle i plaće u Bauwerku. Prosječna neto plaća prošle je godine iznosila 992 eura i bila je za 15 posto veća nego godinu ranije, otkrivaju podaci Financijske agencije.

Đurđevačka drvoprerađivačka tvrtka Bauwerk Boen već je šest godina u vlasništvu švicarskog parketarskog diva. Proizvode uglavnom izvoze, a tek manji dio prodaje ostvaruju na hrvatskom tržištu.


Tagovi: 2022 BAUWERK đURđEVAC PLAćE ZAPOSLILI

NEDAVNO OBJAVLJENO