SVEČANOST U ŠIBENIKU

Sjajna vijest: Koprivnica je najbolji grad u Hrvatskoj po skrbi za okoliš

Objavljeno, 04. listopada 2019. Zeleno
# Foto: GRAD KOPRIVNICA
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnica je dobitnica nagrade Eco City kao grad koji najviše brine za okoliš i gospodarenje otpadom. Nagrada je gradonačelniku Mišelu Jakšiću uručena na velikoj svečanosti u petak navečer u Šibeniku.

Predstavnici 36 hrvatskih gradova okupili su se u šibenskom hotelu Amadria Park na završnom proglašenju pobjednika u izboru najboljih gradova Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos.

Riječ je o gradovima kandidatima koji su ušli u završni izbor za dodjelu 14 nagrada najboljima, od čega su tri posebne nagrade, za najbolji grad u povlačenju novca iz fondova EU, Eco City za najbolja rješenja u gospodarenju otpadom i zaštiti okoliša te Smart City za pametna rješenja u upravljaju gradovima.

U natječaju Koprivnica se našla u finalu izbora uz gradove Ludbreg, Belišće, Čakovec i Jastrebarsko.

“Naši bicikli i biciklističke staze, električni autobusi, novo reciklažno dvorište, odvojeno prikupljanje otpada, energetske obnove škole i vrtića, Living Lab za javnu rasvjetu i pametna rješenja… Samo su dokazi koliko se ulaže u kvalitetu života i očuvanje okoliša u Koprivnici.

Ova nagrada vjetar je u leđa svim aktivnostima i projektima kojima razvijamo Koprivnicu i čini nas ponosnima jer su uloženi trud i sredstva prepoznati na nacionalnoj razini”, poručio je večeras iz Šibenika gradnačelnik Mišel Jakšić.


Tagovi: ECO CITY KOPRIVNICA MISEL JAKSIC

NEDAVNO OBJAVLJENO