PALA KUĆANICA 'DILERICA'

Siromašna kućanica i majka dvoje djece osuđena zbog prodaje duhana

Objavljeno, 13. rujna 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Nezaposlena kućanica Štefica (63) zvana Štefa, majka dvoje djece, proglašena je krivom i osuđena na četiri mjeseca uvjetnog zatvora jer je poznanicama prodavala rezani duhan.

Policija je, tako, ustanovila kako je Štefa iz Virja kod Đurđevca od prosinca lani do srpnja ove godine 6,5 kilograma sitno rezanog duhana prodala Jasminki, Vesni, Jalži, Jeleni, Daliboru i Ivki.

Kilogram duhana prodavala je za 180 kuna, a nije poznato kolika je bila njezina zarada jer nije otkrila nabavnu cijenu. Zato je Općinski sud u Koprivnici kaznenim nalogom naložio Štefi da cijeli bruto iznos kao imovinsku korist počinjenu kaznenim djelom uplati u državni proračun.

Mora, također, platiti i 300 kuna sudskih troškova. S obzirom na iznimno loše materijalne prilike, nije poznato kako će Štefa platiti tih 1470 kuna. Ako ne plati u roku od tri mjeseca, slijedi joj ovrha, a možda i zatvor.

Prema presudi, Štefa je “počinila kazneno djelo protiv gospodarstva – nedozvoljenom trgovinom”., Sud joj je pak izrekao samo četiri mjeseca uvjetno jer je “na strani okrivljene olakotnim cijenio da do sada nije bila osuđivana te da je priznala počinjenje djela“.


Tagovi: DUHAN PRRESUDA ZENA

NEDAVNO OBJAVLJENO