OBITELJSKO NASILJE U ZAGORJU

Sirijac suprugu pretukao štakom pa joj prijetio smrću jer se rastala od njega

Objavljeno, 05. srpnja 2019. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv državljanina Sirije Mohammeda (35) koji je supruzi (28) prijetio smrću jer se rastala od njega. Par je s roditeljima živio u Zagorju.

Prema optužnici, Mohammed je supruzi slao prijeteće sms poruke na arapskom jeziku. Među ostalim je pisao kako će joj “napraviti pakao od života”, da će nju i njezine roditelje “tući i derati kao pse i mačke” i da joj “treba razbiti glavu”. Tužitelji za njega traže deset mjeseci uvjetne zatvorske kazne.

Njegova supruga navela je kako joj je prijetio jer bi zbog rastave mogao ostati bez dozvole boravka u Hrvatskoj.

“Vjenčali smo se u Egiptu potkraj 2013. i došli živjeti u Hrvatsku. Tukao me i maltretirao, jednom me je štakom pretukao dok sam spavala jer sam ga prijavila za nasilje pa je protiv njega podignuta optužnica. Pokušala sam se rastati od njega i 2016. godine, ali odbio je potpisati rastavu”, svjedočila je tijekom istrage nesretna žena.

Službeno su se rastali u jesen prošle godine i otad počinju prijetnje porukama i telefonskim pozivima. Kaže da ga se boji jer se bavi kriminalom.

Inače, Mohammed je rođen u Siriji gdje je završio fakultet, a po zanimanju je novinar. Nakon vjenčanja, u Zagorje su došli živjeti i njegovi roditelji.


Tagovi: PRIJETNJE RASTAVA SIRIJAC

NEDAVNO OBJAVLJENO