OPET NEUSPJELI PREGOVORI

Sindikati u zdravstvu najavili štrajk: Pripremite se na još veće liste čekanja

Objavljeno, 20. kolovoza 2019. Zdravlje
# Foto: DANICA.HR / ARHIVA / Hitni bolnički odjel u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Anica Prašnjak, predsjednica Sindikata medicinskih sestara, najavila je danas vrlo izgledan štrajk nakon još jednih neuspjelih pregovora u Ministarstvu zdravstva.

– Najavljujemo prosvjede, akcije, i jednu nezgodnu situaciju u sustavu zdravstva jer smatramo da ovo odgađanje ne vodi nikamo. Poručujem građanima da očekuju veće liste čekanja ako nas se ne podrži i ako se sustav zdravstva ne prepozna kao jedan od najvažnijih, a u ovom trenutku jedan od najzapostavljenijih – prenosi HRT riječi Anice Prašnjak.

Pregovori se nastavljaju u petak, a ministar zdravstva Milan Kujundžić kaže za HRT kako su pregovori na određeni način vraćeni na početak.

U Ministarstvu zdravstva potpisano je 31. srpnja produljenje Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva, ali Vlada nije prihvatila i parafirano povećanje plaća – za tri posto od 1. kolovoza i za četiri posto od 1. listopada, za 72.000 radnika u sustavu.

Sindikati pak traže povećanje plaća od tri posto na uvjete rada i četiri posto na odgovornost za život i zdravlje, što na godinu iznosi oko 400 milijuna kuna.


Tagovi: PLAćE SINDIKATI šTRAJK ZDRAVSTVO

NEDAVNO OBJAVLJENO