POZAJMICU NE MORA VRATITI

Barbara sindikatu nije vratila novac pa su je tužili. Sad joj moraju još platiti

Objavljeno, 10. svibnja 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Nezavisni sinidikat ostao je bez gotovo 15.000 kuna koje je kao sindikalnu pomoć isplatio svojoj članici Barbari iz okolice Bjelovara. Reklo bi se – sindikalci su se kasno sjetili tražiti povrat novca.

Sve je završilo na Općinskom sudu, ali tamo se jedino moglo ustanoviti kako je najveći dio utuženog iznosa od 15.150 kuna do danas otišao u zastaru. Barbara nije ni pokušavala osporavati činjenicu da je dužna, ali u odgovoru na tužbu prigovorila je baš to – da je proteklo podosta vremena i da cijeli iznos više ne mora vratiti.

Nezavisni sindikat Solidarnost čiji je predsjednik Krešimir Sever u tužbi je naveo kako je članici još u listopadu 2012. godine “isplatio iznos od 15.000 kuna na ime povratne sindikalne pomoći uz obvezu tužene na povrat navedenog iznosa uvećanog za iznos manipulativnog troška od 150 kuna”. Ugovorom se Barbara taj iznos obvezala vraćati  u 12 mjesečnih rata počevši od studenog 2012. godine. No, do dana današnjega nije uplatila niti jednu ratu.

Tijekom ročišta utvrđeno je kako je na iznos od 13.900 kuna već nastupila zastara, pa Barbara ima obvezu vratiti tek zadnju mjesečnu ratu od otprilike 1300 kuna. Taj dug je i tužena priznala kao nesporan. No, s obzirom da Sindikat u najvećem dijelu nije uspio u svojoj tužbi, dužan je svojoj članici nadoknaditi parnični trošak u iznosu od 1400 kuna, odlučio je Općinski sud.

Kad se na koncu ‘prebiju’ međusobna potraživanja, ispada kako je Severov sindikat tom presudom dužan Barbari, a ne ona sindikatu. I to iznos od – 100 kuna. Nije poznato hoće li se Nezavisni sindikat žaliti na takvu presudu.


Tagovi: PRESUDA SINDIKAT TUZBA

NEDAVNO OBJAVLJENO