PERFORMANS PRED BANSKIM DVORIMA

Sinčić istresao lubenice ispred Vlade. Plenković odmah reagirao

Objavljeno, 10. rujna 2020. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Sinčić na kombiju kojim je dovezao lubenice pred Banske dvore
AUTOR
Redakcijski tekst

Europarlamentarac i čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić istresao je u četvrtak desetke lubenica ispred zagrebačkih Banskih dvora uoči sjednice Vlade.

Učinio je to, kaže, kako bi upozorio na gašenje tisuća OPG-a te propadanje stotina tona voća i povrća zbog uvozničkog lobija.

Glas naroda će se čuti, poručio je Ivan Vilibor Sinčić nakon što je prosuo lubenice ispred ulaza u Banske dvore na zagrebačkom Gornjem gradu.

“Možda se dosad nije, možda se dosad ugasilo preko 40.000 OPG-ova, možda jedemo uvozno smeće, možda na poljima svake godine propada stotine tone voća i povrća, možda ministri stavljaju u džep dio uvoznog novaca.

Možda imamo najviše malignih bolesti na svijetu zbog katastrofalno loše uvozne hrane, možda su ljudi izgubili nadu, volju i želju za borbu, možda svi misle da se više bolje ne može.

Možda se ipak može, možda ipak ima nade i možda zajedno možemo od Hrvatske ipak stvoriti sretan dom”, poručio je Sinčić.

Na njegov performans reagirao je i premijer Andrej Plenković koji je na početku sjednice Vlade zatražio od ministra policije Davora Božinovića da izradi plan sigurnosti za Banske dvore.

“Ovo je moglo biti i nešto drugo osim lubenica. Što se tiče demokracije da, ali što se tiče sigurnosti ponašat ćemo se kao druge zemlje jer ovoga baš i nema drugdje”, upozorio je Plenković.


Tagovi: BANSKI DVORI LUBENICE SINIčIć

NEDAVNO OBJAVLJENO