Sin: “Ubio sam mamu cjepanicom. Nisam to više mogao podnijeti…”

Objavljeno, 03. srpnja 2022. Crna kronika
# Foto: MARKO HORVAT / GLAS PODRAVINE / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv muškarca (47) zbog počinjenog kaznenog djela usmrćenja majke (63).

Dokaže li mu se krivnja, prijeti mu od jedne do deset godina zatvora. Nije, dakle, riječ o ubojstvu, već usmrćenju koje je učijenjeno kao reakcija na napad usmrćene osobe, što je blaže kazneno djelo.

Optužnicom se sina tereti da je u veljači oko 21 sat u obiteljskoj kući u Vrbovečkom Pavlovcu majku usmrtio nanijevši joj više udaraca po glavi i tijelu.

Učinio je to “nakon verbalnog sukoba sa 63-godišnjom majkom i uslijed njenog dugogodišnjeg neprimjerenog postupanja nad okrivljenikom, koje se nastavilo i toga dana kada ga je verbalno i fizički napala”.

“U namjeri da ju ubije, zadao joj je više udaraca po glavi i tijelu. Oštećenica je preminula zbog zadobivenih ozljeda glave. Županijsko državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora do okončanja kaznenog postupka”, navode tužitelji.

Kako doznajemo, sin je slučaj sam prijavio policiji, ali tek dva dana kasnije priznavši kako je ubio majku jer više nije mogao podnijeti njezino svakodevno maltretiranje. Ubio ju je cjepanicom koju je uzeo kraj peći, a kobni su bili snažni udarci u glavu.

Tijelo mrtve majke dva je dana ležalo u lokvi krvi u sobi.


Tagovi: CJEPANICA SIN UBIO MAJKU VRBOVEC

NEDAVNO OBJAVLJENO