NASILJE PREMA RODITELJIMA

Dragec iz Zagorja roditeljima iz osvete u bačve s moštom natočio benzin!

Objavljeno, 01. studenoga 2023. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija je ilustrativna i nema baš nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Dragec (27) proglašen je krivim i osuđen zbog nasilja prema majci (53) i ocu (66) u listopadu i studenome u obiteljskoj kući u okolici Ivanca.

Presuda je u međuvremenu, nakon proteka žalbenoga roka, postala pravomoćna. Sutkinja mu je izrekla novčanu kaznu.

Nasilje je trajalo danima, a kap koja je prelila bačvu – zapravo mnogo kapi – bilo je ono što je srditi sinek napravio u podrumu. Dragec je, naime, iz čista mira uzeo kanistar s pet litara benzina pa gorivo natočio u mošt i jabučni ocat koji su napravili njegovi roditelji.

Kanister s gorivom

“Oko 18 sati u obiteljskoj kući zbog loših obiteljskih odnosa u kuhinji je drvenom daskom za rezanje udario po vratima kuhinje i ista oštetio u vidu udubljenja, potom je istom daskom udario po radnom stolu kuhinjskog elementa gdje su također nastala oštećenja u vidu puknuća.

Tom prilikom vikao je na oca i majku te ih vrijeđao pogrdnim riječima: “Je*o vam Bog mater, Idite u pi*du materinu” i sl., a čime je kod istih izazvao povredu dostojanstva i uznemirenosti.

Učinio sam to jer sam se tih mjeseci rješavao ovisnosti od alkohola te su mi se vraćale slike iz prošlosti. Posebno iz obiteljskog života i djetinjstva te ponašanja roditelja prema meni

Dragec o motivima osvete

Dana 5. studenoga oko 20 sati u podrumskoj prostoriji kuće uzeo je kanistar je zapremine 5 litara koji je bio pun benzina te je pola sadržaja (benzina) ulio u pvc bačve (100 i 200 litara) u kojima se nalazio mošt i jednu pvc bačvu od 30 litara u kojoj se nalazio jabučni ocat.

Također je rukom napisao pismo u kojem roditelje naziva pogrdnim imenima, a koje je pismo privremeno oduzeto od istog od strane Policijske postaje Ivanec”, navodi se u presudi koju je donijela sutkinja u Ivancu.

Platio kaznu

“Točno je sve, učinio sam to jer sam se tih mjeseci rješavao ovisnosti od alkohola te su mi se vraćale slike iz prošlosti. Posebno iz obiteljskog života i djetinjstva te ponašanja roditelja prema meni. Zato sam napisao rukom pismo u kojem sam oca i majku nazvao pogrdnim imenima.

Zašto sam to tako sve učinio? Pa, nisam znao na drugačiji način u tom trenutku izraziti svoje emocije. Svjestan sam da sam loše postupio, jako mi je žao, ali nakon svega sam s roditeljima uspostavio korektan obiteljski odnos i više se ne svađamo”, skrušeno će Dragec.

Kako je presuda postala pravomoćna, on je već platio kaznu od 1000 kuna (oko 133 eura) te 150 kuna prekršajnih troškova (20 eura).


Tagovi: BENZIN IVANEC MOST MOšT OCAT RODITELJI SIN

NEDAVNO OBJAVLJENO