Sin tri godine tajio smrt majke pa primao njezinu mirovinu. Sad su ga otkrili

Objavljeno, 14. svibnja 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave.

“Naime, sumnja se da je 56-godišnjak, nakon smrti majke koja je preminula u srpnju 2013. godine, dostavljao potrebnu dokumentaciju ustanovi nadležnoj za rješavanje mirovinskog osiguranja, a na kojoj dokumentaciji je na neutvrđeni način krivotvorio potpis preminule majke.

Na osnovu takve nevjerodostojne dokumentacije javna ustanova isplaćivala mu je mirovine sve do kolovoza 2016. godine kada su doznali za smrt pokojne osiguranice te je tada i obustavljena daljnja isplata mirovine.

Na takav je način osumnjičeni lažnim prikazivanjem činjenica i krivotvorenjem dokumenata doveo i održavao u zabludi zaposlenike javne ustanove, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi. Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 46.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu”, izvijestila je u nedjelju zagrebačka Policijska uprava.


Tagovi: MIROVINA SMRT MAJKE

NEDAVNO OBJAVLJENO