Sin prevario majku za više od 60.000 kuna. Prijeti mu 8 godina zatvora

Objavljeno, 27. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ARHIVA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 41-godišnjaka kojeg se tereti da je prevario vlastitu majku (70) za poveći novčani iznos.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 41-godišnjak tijekom ožujka 2019. godine, u namjeri pribavljanja nepripadne materijalne koristi, počinio kazneno djelo prijevare.

Osnovano se sumnja da je prethodno obećao svojoj majci da će u njeno ime i u njenu korist s nadležnim ministarstvom dogovoriti i pripremiti potrebnu dokumentaciju za otkup stana u Virovitici na koji je ona imala pravo otkupa na temelju Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Kad je majka, ništa ne sumnjajući, potpisala suglasnost smatrajući kako sina ovlašćuje za otkup stana u njezino ime, on je na temelju takve suglasnosti i podnijetog zahtjeva za kupnju stana, zaključio s nadležnim ministarstvom ugovor o kupoprodaji stana na svoje ime, po povlaštenim uvjetima.

Navedeni stan je, na temelju Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo po povlaštenim uvjetima, imala pravo kupiti samo oštećenica, kao nositelj stanarskog prava, čime ju je okrivljenik, osnovano se sumnja, oštetio za iznos veći od 60.000 kuna”, navode u virovitičkom državnom odvjetništvu.

Dokaže li mu se krivnja, s obzirom na visinu počinjene štete, prijeti mu do osam godina zatvora.


Tagovi: MAJKA PREVARIO SIN STAN VIROVITICA

NEDAVNO OBJAVLJENO