PIJANSTVO SE IZRODILO U NASILJE

Sin i majka sjeli i popili svu rakiju, pa morala intervenirati policija

Objavljeno, 05. listopada 2021. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / arhiv
AUTOR
Redakcijski tekst

Josip (33) i majka (57) družili su se u obiteljskoj kući uz domaću rakiju, a mora se priznati kako su je te noći prilično popili.

Bio je početak lipnja i sve je vodilo k tome da druženje neće dobro završiti. Negdje oko 23 sata rakije je nestalo. Majka i sin sve su popili. Sin, doduše, nešto više jer je kasnije, tijekom policijske intervencije napuhao čak 2,49 promila. Mama je puhnula ‘skromnijih’ 1,80 promila alkohola, potvrdila je policija.

Dogodilo se to u dnevnom boravku obiteljske kuće u Babinoj Gredi. Nakon što je nestalo rakije, nastao je nered. Prema nepravomoćnoj presudi, majka se u jednom času obratila sinu: “Ajmo spavat, gotovo, više nema rakije”.

No, Josip to nije želio prihvatiti jer ga je taman krenulo. Odmah nakon tih riječi verbalno je napao svoju majku ne štedeći riječi.

POLICIJA GA JE UHITILA

“Lažeš, kurvo! J… ti mater”, urlao je na nesretnu majku te fizički nasrnuo na nju.

Prišao joj je i lupio joj šamar po licu, navodi se u presudi prekršajnog suda, a majka je u strahu pobjegla iz kuće. Susjedi su čuli viku i galamu te su o svemu obavijestili policiju. Sud je zaključio kako je Josip “počinio psihičko i fizičko nasilje u obitelji, i to prema majci”.

Josip je ovih dana proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu od 1500 kuna. No, kako je te večeri bio uhićen te je prenoćio u policijskom pritvoru, što se računa kao dva dana zatvora, kazna mu je smanjena na 900 kuna. Ako je plati u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude, ima dodatni popust pa mora podmiriti samo 600 kuna.

Nije poznato je li se Josip žalio na presudu. Ako nije, ona je ovog časa već postala pravomoćna i izvršna. Ne zna se, također, ni u kakvom su odnosu danas sin i majka te jesu li nabavili još domaće rakije koja im je te noći brzo ‘ishlapjela’.


Tagovi: BABINA GREDA MAJKA OBITELJSKO NASILJE POLICIJA RAKIJA SIN

NEDAVNO OBJAVLJENO