ODREĐEN MU JE ISTRAŽNI ZATVOR

Sin HDZ-ova saborskog zastupnika policajcima prijetio smrću

Objavljeno, 20. lipnja 2020. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Tomislav Đakić na Facebook profilu stavio i nadimak - Tyson
AUTOR
Redakcijski tekst

Sin saborskog zastupnika HDZ-a Tomislav Đakić (22) završio je mjesec dana u istražnom zatvoru nakon što je uhićen dok je u Zagrebu pijan prijetio policajcima.

Kako je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo, “postoji osnovana sumnja da je on, dok je bio u prostoriji za zadržavanje policijske postaje, s nakanom da ustraši policijske službenike, počeo vikati na njih i vrijeđao ih”.

“Izrekao im je više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se na člana svoje obitelji.

Odvjetništvo je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Uhićen ispred restorana

Sudac istrage to je prihvatio i donio rješenje o određivanju istražnog zatvora od mjesec dana”, navode zagrebački tužitelji.

Tomislav Đakić u srijedu navečer uhićen je ispred poznatog restorana Trnjanka u Zagrebu.

Kako je doznao Jutarnji, sve je počelo oko 23:20 sati prijavom da na Trnjanskoj cesti skupina ljudi galami i nagurava se. Tijekom intervencije Đakić je četvorici policajca uputio ozbiljne prijetnje.

Psovao im je majku i pitao: ‘Znate li vi tko sam ja?’ da bi im u jednom trenutku i zaprijetio otkazima. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,5 promila, otkriva Jutarnji.

Pritom se, prema neslužbenim informacijama, cijelo vrijeme pozivao na svojeg oca Josipa Đakića iz Pitomače, saborskog zastupnika i šefa HVIDRA-e.


Tagovi: PRIJETNJE TOMISLAV đAKIć UHIćEN ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO