PODIGNUTA OPTUŽNICA

Sin davio majku, prijetio joj smrću i sjekirom razbijao po kući

Objavljeno, 24. ožujka 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Josip zvan Jole (50) priredio je pravi obiteljski pakao nesretnoj majci (76) koja je skrivala novac od njega jer bi on sve potrošio na alkohol.

Prijetio je da će je ubiti, psovao i vikao, uhvatio je za vrat i gušio, mahao sjekirom prema njoj pa uništio drveni stol, tanjure i šalice na njemu.

Sve se događalo lani od rujna do siječnja ove godine u okolici Virovitice. Prema optužnici, “u alkoholiziranom stanju svakodnevno je majku verbalno vrijeđao govoreći joj pogrdne riječi, psovao joj mrtvu mater, zahtijevao od nje da mu da novce ili će ju istući i ubiti“.

DUG U TRGOVINI

U studenome uhvatio ju je za vrat i stiskao govoreći da će je ugušiti ako mu ne da novce, a 22. studenog urlao je na nju: “Gdje su novci“. Nakon toga je uzeo sjekiru u ruke i prijetio da će je ubiti te je uništio stol s posuđem.

Osim toga, Jole je zabranjivao bliskim osobama da posjećuje majku i “uzimao joj sav novac kojim raspolaže, čime je doveo u položaj nemoći i ugrozio njezino dostojanstvo”.

Jole se tijekom istrage branio kako je pola od toga istina, a pola nije.

“Točno je da sam od majke tražio novce koje nam je poslala moja sestra iz Slovenije, a majka je te novce dala trećoj osobi. Mislio sam s tim novcima platiti dug u trgovini.

Ne sjećam se da bih majku hvatao za vrat, a sjekiru sam uzeo u ruke zbog pasa, a ne da bih njome prijetio majci. Točno je da sam razbio stol i tanjure zbog živaca jer su me susjedi isprovocirali”, branio se Jole.

ŽIVE ZAJEDNO

Majka je pak otkrila kako su se odnosi među njima jako pogoršali lani od rujna jer je sin otad počeo često piti. Vrijeđa, psuje mrtvu mater, traži od nje da mu da novce, a ako ih ona nema ili ne da, prijeti da će je istući, ubiti, hvata je za vrat.

“Kada mi je kći poslala novce, dala sam ih susjedi da ih spremi kako mi ih Jole ne bi uzeo. On se naljutio, uzeo sjekiru i prijetio da će me ubiti. Nakon toga je razbijao stvari po kući”, ispričala je majka.

Kaže kako je zbog toga u stalnom strahu i uznemirena zbog bojazni da joj sin Josip ne naudi. Tužitelji su protiv njega podignuli optužnicu kojom od suda traže da ga se kazni sa šest mjeseci uvjetnog zatvora.

Da situacija bude gora, sin i dalje živi s majkom te je, kako ona tvrdi, stalno maltretira i uznemirava. Sin pak tvrdi da su nakon toga odnosi dobri te se više ne svađaju.


Tagovi: MAJKA SIN SJEKIRA VIROVITICA

NEDAVNO OBJAVLJENO