ZAGONETNO UBOJSTVO

Silvia (47) do smrti zatukla bogatu majku, osuđena je na 12 godina zatvora

Objavljeno, 09. srpnja 2019. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Silvia Schneider (47) osuđena je na 12 godina zatvora za brutalno ubojstvo majke Blaške Skender (68) u obiteljskoj kući u Pakracu u rujnu 2017. godine, nepravomoćno je presudio Županijski sud u Bjelovaru.

Prema toj presudi, Silvia je Blašku “točno neutvrđenim tupotvrdim bridovitim predmetom više puta snažno izudarala po glavi i tijelu, zadavši joj uz brojne rane razderotine i krvne podljeve kože glave, desnog ramena i šaka, krvni podljev mekog oglavka i prijelom kostiju svoda lubanje i nosnih kostiju, koje ozljede su osobito teške i po život opasne i dovele su do razvoja šoka usljed ozljeđivanja te krvarenja i smrti”.

Porekla zločin

Silvia je državljanka Njemačke, a u istražnom zatvoru je od 13. listopada 2017. godine, kad je uhićena. Na sudu je porekla da bi počinila zločin za koji se tereti.

Njezina sestra svjedočila je na sudu kako je “Silvia oduvijek imala grozno ponašanje prema majci i pitala ju je zašto”.

“Rekla mi je dok su živjeli u Hrvatskoj da je vidjela majku kako s jednim muškarcem vara tatu, mislim da je Silvia tati kasnije ispričala neke stvari i da su roditelji zato imali loš međusobni odnos”, otkrila je sestra osuđene.

Obitelj se 90-ih preselila u Njemačku, a otac im je tamo umro 2001. godine. Nakon toga, majka se vratila u Pakrac. Bila je imućna i živjela je na velikom imanju.

Silvia je tog dana došla iz Njemačke k majci nenajavljeno, a susjedi su na sudu govorili kako se gospođa Blaška plašila svoje kćeri. Nitko ne zna što se kobne noći doista dogodilo u kući, ali drugi su dan nesretnu ženu pronašli mrtvu u prizemlju.

Krug indicija

Presuda se uglavnom temelji na personalnim dokazima jer materijalnih tragova zločina, kao i sredstva počinjenja nije bilo. Zato je sudu posebno važna bila činjenica da su obiteljske kuće pokojnice bile uredno zaključane te nije bilo tragova provaljivanja.

“Prema provedenim dokazima, samo je Silvia bila u kući i bili su joj dostupni ključevi. Radi svega navedenog, nalazeći dokazanim brojne indicije, sudsko vijeće nalazi da se radi o tzv. zatvorenom inicijalnom krugu koji dokazuje da je predmetno djelo počinila upravo optužena”, zaključuje se u presudi.

Hoće li te indicije bez materijalnih dokaza biti dovoljne da presudu potvrdi i Vrhovni sud – tek će se vidjeti.


Tagovi: MAJKA PAKRAC UBOJSTVO

NEDAVNO OBJAVLJENO