U SAMO PET MJESECI

Šestero djece otrovalo se plinom, muškarac pronađen mrtav u kući

Objavljeno, 03. prosinca 2021. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Opet trovanje ugljičnim monoksidom zbog neispravnog bojlera i sustava prozračivanja u kupaonici, izvijestila je u petak policija.

Trovanje se ovaj put dogodilo u četvrtak oko 19 sati u Ivanić-Gradu, u Ulici 65. bataljuna ZNG-a.

“U kupaonici je došlo do trovanja ugljičnim monoksidom maloljetne osobe kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Očevid će se obaviti danas”, izvijestili su upravo iz zagrebačke Policijske uprave.

Dva slučaja kod Valpova

Dijete se otrovalo plinom i u kupaonici obiteljske kuće na području Valpova u nedjelju oko 22 sata. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do trovanja djeteta došlo uslijed rada atmosferskog plinskog bojlera za centralno grijanje i povećanja koncentracije ugljičnog monoksida u kupaonici.

 U posljednjih tjedan dana to je bio drugi slučaj trovanja mlađe osobe na tom području. Zbog teških je posljedica trovanja plinom nedavno u bolnici u komi završila i malodobna osoba stara 17 godina. No, srećom, u međuvremenu se oporavlja te stanje ide na bolje.

Smrtno stradao kod Ivanića

Prije samo dva tjedna pak muškarac (62) pronađen je mrtav u kući u Moslovačkoj ulici u Križu, mjestu kod Ivanić-Grada. “U kući je najvjerojatnije uslijed istovremenog rada klima uređaja i peći na kruta goriva, odnosno uslijed povećanja koncentracije ugljičnog monoksida u prostorijama, smrtno stradao 62-godišnjak”, otkrili su tada iz policije. 

U istome mjestu, u srpnju, dvoje djece otrovalo se plinom u spavaćim sobama u stanu u Križu kod Ivanić Grada. Policija je priopćila kako je “došlo do trovanja ugljičnim monoksidom dvije maloljetne osobe u što je posumnjano nakon njihova dolaska u bolnicu”.

Slučaj iz Sesveta

U srpnju se pak na području Sesveta, u Karlovačkoj ulici, djevojčica otrovala plinom u kupaonici stana nešto poslije 19 sati. Najvjerojatnije je došlo do trovanja ugljičnim monoksidom, izvijestili su tada iz policije. Srećom, i djevojčica iz Sesveta danas je dobro.

U samo pet mjeseci, dakle, plinom se otrovalo šestero djece i mladih, a jedna je osoba usljed trovanja preminula. Je li to konačno dovoljno dobar razlog da se ljudi prestanu igrati s plinskim bojlerima i drugim sustavima čiji rad može dovesti do stvaranja opasnog plina?


Tagovi: DJECA GRIJANJE PLIN SMRT TROVANJE TROVANJE PLINOM

NEDAVNO OBJAVLJENO