KOPRIVNICA POTIČE DEMOGRAFSKU OBNOVU

Šest parova kupuje vrijedna gradilišta za sitniš. Objavljena njihova imena

Objavljeno, 10. listopada 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Na Podolicama se gradi i nova osnovna škola sa sportskom dvoranom
AUTOR
Redakcijski tekst

Još šest mlađih parova ostvarilo je mogućnost kupnje atraktivnih gradilišta po iznimno povoljnim cijenama na području Koprivnice.

Riječ je o programu prodaje gradilišta mladim obiteljima i važnim, odnosno deficitarnim zanimanjima. Prvih pet gradilišta prodano je početkom godine, a još šest ovih dana. Riječ je o parcelama u Vinogradskoj ulici u Podolicima u kojima se gradi i nova osnovna škola.

Gradska uprava objavila je listu koja je formirana nakon provedenog javnog natječaja na kojem je bilo 13 ponuditelja. Najveći popust i najviše bodova dobili su sljedeći parovi koji će kupiti gradilište: Gordana Polančec-Volf i Goran Volf, Ivona i Mario Periša, Ivan i Ivona Baran, Nenad i Ana Hunjadi, Petra i Matija Kuhar, Ksenija i Hrvoje Kancelak. Svi su iz Koprivnice.

Cijelu listu s ukupno 13 ponuditelja možete pogledati u ovome dokumentu:

Prvih šest ponuditelja dobilo je mogućnost kupnje parcela površine od 500 do 944 kvadrata uz popust od 70 do 80 posto. Najjeftinije gradilište stoji 117.000 kuna, a najskuplje 218.000 kuna. Prvi na listi, primjerice, najmanje gradilište mogu kupiti za 23.000 kuna, a najveće za 44.000 kuna.

“Odluka je donesena u svrhu poticanja demografske obnove, urbane regeneracije naselja te smanjivanja iseljavanja mladih obitelji i pomoći građanima”, objasnili su u Gradskoj upravi.

Ponuditelji nisu smjeli biti stariji od 45 godina i uvjet je bio da nemaju zadovoljavajući stambeni prostor. Popust su dobivale i osobe od posebnog interesa za Koprivnicu – liječnici, medicinske sestre, magistri farmacije, nastavnici i profesori, inženjeri, odgojitelji i psiholozi.

U travnju ove godine gradilišta su po tim uvjetima kupili sljedeći parovi: Adela i Nikola Besedić iz Koprivnice, Ivona i Matej Punčikar iz Subotice Podravske, Sanja Hojsak iz Koprivnice i Denis Novosel iz Slavonskog Broda, Željka Trojak i Tomislav Ištvanović iz Koprivnice te Marina i Luigi Mjeda iz Koprivnice.


Tagovi: DEMOGRAFIJA GRADILIšTA KOPRIVNICA NATJEčAJ PARCELE PAROVI

NEDAVNO OBJAVLJENO