ULAGANJE U SEDAM OPĆINA

Seoske liječničke ordinacije dobile opremu i radove vrijedne osam milijuna kuna

Objavljeno, 23. svibnja 2019. Zdravlje
# Foto: ŽUPANIJA (u obilasku uređene ordinacije u Virju)
AUTOR
Redakcijski tekst

Zahvaljujući projektu poboljšanje primarne zdravstvene zaštite, ordinacije opće medicine u sedam općina u Koprivničko-križevačkoj županiji dobile su medicinsku opremu i radove na obnovi prostora ukupno vrijedne više od osam milijuna kuna.

Projektom POZDRAV, koji je predstavljen danas u sjedištu Županije u Koprivnici, obuhvaćene su liječničke ordinacije u Kloštru Podravskom, Drnju, Hlebinama, Svetom Ivanu Žabnu, Virju, Ždali i Podravskim Sesvetama. Ravnateljica županijskog Doma zdravlja Marija Krajina istaknula je kako je većina novca, čak 6,7 milijuna kuna, osigurana kroz EU fond.

-Nabavili smo sve potrebno. Opremu za dentalnu medicinu i ginekologiju, ultrazvuk te opremu za fizikalnu medicinu i ostalu medicinsko-tehničku opremu. Obavili smo i adaptaciju vanjskih ordinacija u sedam općina te, najvažnije, povećali kvalitetu usluge primarne zdravstvene zaštite u ruralnim područjima, čime će se smanjiti upućivanje pacijenata u bolnicu – pohvalila se ravnateljica.

Župan Darko Koren istaknuo je kako su ovim programom “željeli opremiti i obnoviti liječničke ordinacije kako bi stanovnicima pružili bolju i bržu medicinsku uslugu”. 

-Ovo je dodana vrijednost jer ordinacije koje djeluju u ruralnim područjima od posebnog su značaja za lokalno stanovništvo s obzirom da je sada njihovim funkcioniranjem osigurana adekvatna primarna zdravstvena zaštita u mjestu boravka – zaključio je župan. 


Tagovi: EU FOND OPREMA ORDINACIJE SELA

NEDAVNO OBJAVLJENO