OBJAVIO TJEDNIK NACIONAL

Senzacija: Milan Bandić daje ostavku i ulazi u utrku za predsjednika države!

Objavljeno, 09. rujna 2019. Vijesti
# Foto: ARHIVA / Milan Bandić i Željko Lacković
AUTOR
Redakcijski tekst

Tjednik Nacional u novom broju na naslovnici donosi ekskluzivnu informaciju kako će Milan Bandić uskoro dati ostavku na funkciju zagrebačkoga gradonačelnika te se kandidirati za predsjednika!

“Dva izvora Nacionalu su najavila ono što bi brojni Zagrepčani doživjeli kao dugo očekivanu političku senzaciju – Bandić u ‘rujanskom iznenađenju’ napokon daje ostavku na položaj gradonačelnika, ali i ulazi u predsjedničku utrku”, najavio je u ponedjeljak navečer glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić.

Još od kolovoza Bandić najavljuje važnu vijest koju kani priopćiti potkraj rujna, a mnogi su nagađali o čemu je riječ. Nacional tvrdi kako daje ostavku i ulazi u utrku za predsjednika.

Iz krugova bliskih Bandiću već mjesecima se pak spekulira kako moćni zagrebački gradonačelnik ozbiljno načet aferama daje ostavku i ulazi u Sabor. Prema tim izvorima, njegova je ambicija bila fotelja predsjednika Sabora.

Lacković na mukama

No, to je teško ostvarivo s obzirom da se premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković sigurno neće samo tako odreći šefa Sabora i glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića.

Ostvare li se najave Nacionala, Bandić bi se doista mogao vratiti u Sabor. U tom slučaju, iz Sabora mora izaći njegova zamjena, đurđevački vladar iz sjene Željko Lacković.

Upućeniji politički analitičari spekuliraju kako se Bandić sklanja u Sabor pritisnut aferama i suđenjima koji ulaze u završnu etapu. Tamo bi mogao učinkovitije kontrolirati Plenkovićevu većinu. I možda utjecati na tijek pravosudnih procesa.

Milan Bandić već je bio predsjednički kandidat i u drugom je krugu izgubio od SDP-ova kandidata Ive Josipovića.

Naslovnica novog broja Nacionala


Tagovi: MILAN BANDIć NACIONAL OSTAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO