DOBILI GODINU I POL ZATVORA

Senad, Slobodan i Stjepan opljačkali i pretukli starca koji je kasnije umro

Objavljeno, 03. prosinca 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR
AUTOR
Redakcijski tekst

Trojica razbojnika pravomoćno su osuđena na bezuvjetne zatvorske kazne zbog premlaćivanja starca i krađe njegova novca u obiteljskoj kući u Koprivnici.

Senad Balog (30), Slobodan Oršoš (30) i Stjepan Oršoš (38) dobili su po godinu i pol bezuvjetnog zatvora, a u kaznu im se uračanava vrijeme provedeno u pritvoru jer su odmah otkriveni i uhićeni.

Prema presudi Općinskog suda u Koprivnici, trojac je u veljači 2016. u noći došao do kuće umirovljenika Ivice i od njega zatražio cigarete. Ivica ih je htio otjerati, ali Slobodan ga je snažno udario šakom u lice, nakon čega je Senad upao u kuću.

Ivica je krenuo po mobitel, ali Senad ga je jednim udarcem nokautirao pa se srušio na pod. Pomagači su čekali ispred kuće da netko ne naiđe. Uzeo je torbicu s kreveta i potom su pobjegli u nepoznato.

U torbici je bilo 9240 kuna i 2700 eura, sva života ušteđevina sirotog Ivice koji je preminuo samo dva mjeseca nakon tog napada. Tijekom istrage ispričao je kako su napadači ranije dolazili kod njega po staro željezo, pa im je znao davati i cigarete.

Napadači su priznali krivnju braneći se kako su te noći bili pijani. Da su bili trijezni, kažu, to sigurno ne bi učinili. Senad je otkrio kako su u akciju krenuli nakon što su par dana ranije u Ivičinoj kući opazili torbicu koju je starac brižno čuvao.


Tagovi: PLJACKA PRETUKLI STARCA ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO