ZAVRŠILA NA SUDU

Sena napala susjedu Irenu zbog smeća na stubištu i vikala joj ‘svinjo debela’

Objavljeno, 18. studenoga 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ARHIVA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Dobrostojeća umirovljenica Sena (69) proglašena je krivom i osuđena zbog napada na susjedu Irenu u veljači ove godine oko 16.15 sati na stubištu stambene zgrade u Zagrebu.

Prema pravomoćnoj presudi, Sena je “verbalno napala Irenu vrijeđajući je riječima ‘debela svinjo’, prilikom čega je nasrnula na istu u namjeri da je udari, a kako to nije uspjela, istu je odgurnula i primila rukama u predjelu prsa za jaknu nastavljajući vikati”.

Sena je na sudskom ročištu priznala kako već dugo nije u dobrim odnosima sa susjedom jer na stubištu zgrade ostavlja razno smeće i druge stvari. Par dana na Senin poziv u zgradu je stigla i inspekcija MUP-a kako bi provjerila stanje na stubištu. Sena kaže kako ju je Irena tada vrijeđala riječima: “Ti Srpkinjo jedna, bolje bi ti bilo da ofarbaš kosu”.

Kobnog dana, kaže, bila je na stubištu u svojoj zgradi kad je naišla Irena.

“Htjela sam porazgovarati s njom o prijašnjem događaju, ali me počela udarati nogama u noge govoreći mi da se maknem te me htjela snimati mobitelom, pa sam je odgurnula rukama u predjelu prsa. Bila sam izazvana tom reakcijom, kao i prethodnima, pa sam joj rekla da je debela svinja i da su svi oni kriminalci”, ispričala je Sena.

SNIMKA S MOBITELA

Irena je pak naglasila kako je tog dana išla prošetati psa, a susjeda ju je napala kad se vratila u zgradu.

“Upalila sam mobitel s kamerom kako bih snimila ogradu koja je bila oštećena, a gospođa Sena je stajala ispred ulaznih vrata u stubište na vanjskim stepenicama te me počela vrijeđati i vikati riječima: ‘Svinjo debela, vi ste kompromitirani, sve ću vas tužiti, skupljam sve podatke’.

Potom mi je htjela oteti mobitel kojim sam snimala, ali sam se uspjela othrvati i zaobići je. No, krenula je za mnom i htjela me napasti rukama, pa sam podigla desnu nogu i ruku u samoobrani. Tada me je odgurnula i primila za prsa cijelo vrijeme vičući mi da sam svinja debela”, ispričala je Irena.

U sudski spis dostavila je i USB stick s audio-video zapisom događaja koji je skinut s njezinog mobitela. Prekršajna sutkinja prihvatila je njezin iskaz kao istinit, logičan i uvjerljiv te je susjedu Senu kaznila za remećenje javnog reda i mira novčanom kaznom od 80 njemačkih maraka, odnosno 300 kuna.

Gospođa Sena, inače, dobro je situirana zagrebačka umirovljenica s mirovinom od 7000 kuna, stoji u presudi prekršajne sutkinje.


Tagovi: NAPAD PRESUDA SMEćE SUD SUSJEDA ZGRADA

NEDAVNO OBJAVLJENO