Šefu NO-a Podravke 26.000 kuna mjesečno, Buriloviću ‘samo’ 17.400 kn

Objavljeno, 27. rujna 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Hadezeovci u vrhu Podravke: članica uprave Ljiljana Šapina te članovi NO-a Damir Felak i Krunoslav Vitelj (desno)
AUTOR
Redakcijski tekst

Novi članovi Nadzornog odbora Podravke preuzeli su svoje funkcije nakon što su izabrani na skupštini dioničara u lipnju.

U registru Trgovačkog suda ovih su dana upisane promjene u sastavu Podravkina NO-a, i to za novi četverogodišnji mandat koji izabranim članovima teče od 8. rujna.

Tako su novi mandat dobili dosadašnji predstavnici države u NO-u Luka Burilović, šef HG-a, i Krunoslav Vitelj, predsjednik koprivničkog HGK-a. Novoimenovani član je Damir Felak, inače čelnik Županijske skupštine u Koprivnici. Sva trojica su iz HDZ-a.

Želimir Vukina, prwdsjednik Nadzornog odbora Podravke
Želimir Vukina (desno), predsjednik NO-a Podravke / Foto: Danica.hr

Sveučilišni profesor i pravni stručnjak Petar Miladin imenovan je kao predstavnik obveznih mirovinskih fondova. Mandat je pak 8. rujna i službeno prestao državnoj predstavnici Dajani Milodanović, inače đurđevačkoj bankarici i članici stranke tamošnjeg šefa Gradskog vijeća Željka Lackovića.

U deveteročlanom NO-u Podravke još sjede predsjednik Želimir Vukina te članovi Damir Grbavac, Marina Dabić, Tomislav Kitonić i Ksenija Horvat.

Zanimljivo je i kako Luka Burilović u novome mandatu više nije zamjenik predsjednika NO-a Podravke, kako se može iščitati iz promjena u Trgovačkom sudu gdje je evidentiran kao običan član. To je važno zbog mjesečne naknade koja je 30 posto viša za dopredsjednika, a 50 posto za predsjednika NO-a.

Andrej Plenković, Luka Burilović i Marin Pucar na sajmu u Berlinu
Luka Burilović / Foto: Podravka / arhivska snimka

Šef NO-a Želimir Vukina tako je lani dobivao u prosjeku oko 26.000 kuna bruto naknade mjesečno, bez obzira na broj održanih sjednica, što znači da mu naknada pripada i kad u mjesecu nema niti jedne.

Luka Burilović primao je u prosjeku oko 22.500 kuna naknade mjesečno, dok su obični članovi imali po 17.400 kuna bruto. I Burilović je sad u istom rangu s drugim članovima, ako je suditi po rješenju Trgovačkog suda.


Tagovi: LUKA BURILOVIć NADZORNI ODBOR NO PODRAVKE PODRAVKA žELIMIR VUKINA

NEDAVNO OBJAVLJENO