UBRZANO OTVARAJU NOVE ODJELE

Šefica u KB-u Dubrava: Jako nas brine ovih 40 posto zaraženih…

Objavljeno, 05. travnja 2021. Vijesti
# Foto: HRT screenshot / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Voditeljica Respiracijskog centra KB Dubrava dr. Nevenka Piskač-Živković otkrila je u ponedjeljak kako je u toj bolnici od jučer umrlo osam zaraženih te je situacija sve teža. 

“Veliki petak otvorili smo novi odjel i zbog svakodnevnog prijema više od 30 bolesnika dnevno prisiljeni smo danas, na Uskrsni ponedjeljak, otvoriti još jedan”, upozorila je dr. Piskač na HTV-u.

Oktrila je i kako je oko 40 posto novoprimljenih bolesnika u dobi između 40 i 65 godina, što ih iznimno brine. Kaže kako se novi soj virusa ponaša drugačije te se stanje kod nekih pacijenata rapidno pogorša za nekoliko sati.

Piskač-Živković rekla je kako im je post-COVID odjel premašio tisuću bolesnika.

“Dominiraju respiratorne tegobe, što smo i očekivali. No, tako veliki broj bolesnika s paletom simptoma – od neuroloških, psihičkih, dermatoloških, kardiološke i pulmološke da ne spominjem – njih je sve više”, navodi.

Apelirala je na stanovništvo da se procijepi jer jedino je to dugoročni aktivni način borbe s virusom: “Mi skromne rezultate i pomake s obzirom na broj cijepljenja već vidimo”.

Županijski stožer u Koprivnici danas je pak priopćio kako u protekla 24 sata nije bilo novozaraženih, što ne treba čuditi jer na Uskrs nije bilo testiranja, a neće ga biti ni u ponedjeljak.

Zbog toga se nagli skok broja oboljelih očekuje tek u srijedu, kad stignu nalazi briseva izuzetih tijekom utorka. No, po broju hospitaliziranih danas i sutra znat će se intenzitet epidemije.


Tagovi: COVID DR. NEVENKA PISKAč KB DUBRAVA LIJEčNICA RESPIRACIJSKI CENTAR ZARAžENI

NEDAVNO OBJAVLJENO