ODLUČIVANJE O SUKOBU INTERESA

Šefica Podravke zbog ‘Borg grupe’ danas opet na meti Povjerenstva

Objavljeno, 17. rujna 2021. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Predsjednica uprave Martina Dalić i premijer Andrej Plenković
AUTOR
Redakcijski tekst

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak će raspravljati o više bivših i sadašnjih Vladinih dužnosnika zbog povrede načela djelovanja u slučaju Lex Agrokor, odnosno netransparentnog komuniciranja prema javnosti.

Na dnevnom redu sjednice, tako, naći će se premijer Andrej Plenković, ministar financija Zdravko Marić, čelnik Mosta Božo Petrov, ali i bivša ministrica gospodarstva, danas predsjednica uprave Podravke Martina Dalić.

Martina Dalić, kako se tvrdi u prijavi, povrijedila je načelo djelovanja zbog imenovanja Ante Ramljaka za izvanrednog povjerenika Agrokora premda je bio član neformalne radne skupine koja je radila na nacrtu Lexa Agrokor. Osim toga, Dalić je prijavljena i za netransparentno izvještavanje jer je novinarima i saborskom Odboru za gospodarstvo odbila otkriti tko su članovi Vladine neformalne skupine koja je radila na Lex Agrokoru.

Kasnije se ispostavilo da je ta skupina imala petoricu članova. Martina Dalić predložila je Tomislava Matića i Antu Ramljaka, ministar financija Marić Tonćija Korunića, a čelnik Mosta Božo Petrov predložio je Branimira Bricelja i Zorana Besaka. Skupina je kasnije nazvana “Borg grupa”, što je sinonim koji se često koristio u javnosti u aferi Agrokor.

Povjerenstvo će po tko zna koji put raspravljati i o šefu županijskog SDP-a, bivšem načelniku Kalnika Mladenu Kešeru, i to jer im nije dostavio papire o predmetu u kojem je prijavljen za sukob interesa.

Kešera su, naime, prijavili jer je općinski dječji vrtić u vrijeme dok je on bio načelnik hranu nabavljao od poduzeća Kalničanka proizvodi koje su osnovali Kešer i njegova sestra. Mladen Kešer više je puta kažnjen zbog sukoba interesa, a ovo je novi slučaj koji je pokrenut.


Tagovi: AGROKOR MARTINA DALIć MLADEN KEšER POVJERENSTVO SUKOB INTERESA

NEDAVNO OBJAVLJENO