Šefica Podravke radnicima objasnila što je s pregovorima o većim plaćama

Objavljeno, 19. listopada 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Čelnica Podravke Martina Dalić danas s radnicima
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić osvrnula se u srijedu na odluku sindikata da prekine razgovore o većim plaćama u kompaniji te pokrene postupak mirenja.

Sinidikati su u petak jednostrano odlučili prekinuti pregovore o izmjenama kolektivnog ugovora nakon što poslodovac, kako navode, nije želio razgovarati o povećanju plaća već od siječnja iduće godine.

“Mislim da s obje strane ipak postoji razumijevanje i dobra volja da se ti razgovori u što je moguće kraćem roku privedu kraju kako bi svi vi mogli što prije uživati u rezultatima tih pregovora”, obratila se Martina Dalić radnicima ispred tvornica Vegete i juha.

Uprava i radnici okupili su se u srijedu ispred gradilišta nove tvornice tjestenine u industrijskoj zoni Danica u Koprivnici kako bi simbolično obilježili početak radova. Čelnica Podravke iskoristila je prigodu da radnicima objasni što se to događa u pregovorima sa sindikatima.

Ti razgovori nisu jednostavni, stave se na pregovarački stol različite teme, ali mislim i vjerujem da imamo snage i volje te pregovore privesti kraju. Imajući, dakako, posebno u vidu i sve ono što smo zajedno radili proteklih godinu i pol dana, naročito oko povećanja plaća.

Uvjerena sam da imamo snage i volje te razgovore privesti kraju. I to ne na korist onih koji pregovaraju, već, naravno, na korist svih radnika Podravke”, zaključila je Martina Dalić.

Nova tvornica tjestenine u Koprivnici vrijedna je oko 100 milijuna kuna i bit će dovršena u ljeto iduće godine. Kapaciteta je 10.000 tona godišnje i otvorit će 20-ak novih radnih mjesta, otkrio je direktor proizvodnje u Podravki Branimir Perković.

Podravka će u tvornici proizvoditi industrijsku tjesteninu za potrebe juha i drugih proizvoda, ali i tjesteninu namijenjenu retailu, odnosno prodaji u trgovačkim lancima. Martina Dalić pak potvrdila je kako će se zbog toga ugasiti pogon za proizvodnju tjestenine u slovenskom Žitu.

Šefica Podravke naglasila je kako je taj pogon ionako tehnološki zastario te je i slovenska inspekcija naložila njegovo zatvaranje. Žito će se fokusirati na core biznis, odnosno pekarstvo, u kojem se planira osjetan rast i razvoj, zaključila je.


Tagovi: MARTINA DALIC PODRAVKA PREGOVORI RADNICI PODRAVKE SINDIKATI TVORNICA TJESTENINE

NEDAVNO OBJAVLJENO