Šefica Podravke: Plaće smo povećali dvaput, a cijene samo jednom

Objavljeno, 18. svibnja 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Martina Dalić, predsjednica uprave Podravke
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić podnijela je izvještaj o poslovanju kompanije na glavnoj skupštini dioničara u srijedu u Koprivnici.

Osvrnula se, među ostalim, i na izazove inflacije s kojom se suočava cijelo svjetsko gospodarstvo. Tako je lani u segmentu Podravkine prehrane trošak nabave sirovina, ambalaže i energenata porastao za 340 milijuna kuna ili 24 posto.

“No, Podravka je pritom u Hrvatskoj cijene prehrambenih proizvoda povećavala samo jednom, i to krajem drugog kvartala. Cjelokupna korekcija cijena bila je u rasponu od pet do sedam posto“, naglasila je Martina Dalić

Tijekom prošle godine realizirane su kapitalne investicije vrijednosti od 396 milijuna kuna, što je dvostruko više od realiziranog pretprošle godine.

“Podravka je lani u dva navrata povećavala plaće i primanja. U poboljšanje materijalnog položaja radnika uložili smo 76,5 milijuna kuna više u odnosu na predlani.

Prosječna neto plaća radnika Podravke d.d. u prosincu lani bila je 14 posto veća nego u prosincu prethodne godine, dok su prosječna neto primanja radnika Podravke d.d. u prosincu bila veća za 18 posto”, kaže čelnica koprivničke kompanije

Podsjeća i kako je s 40 posto žena u upravi Podravka među liderima je rodne ravnopravnosti u Hrvatskoj, a primjenom nove organizacije, udio žena u top menadžmentu povećan je s 24 na 43 posto.

“U grupi Podravka zaposleno je 52 posto žena, a od ukupnog broja visokoobrazovanih žene čine čak 65 posto. Iako razlika u plaći po spolu postoji u iznosu od 1,9 posto, daleko je ispod državnog prosjeka (11,2 posto) i prosjeka EU (13 posto)”, zaključuje Martina Dalić.


Tagovi: MARTINA DALIć PODRAVKA SKUPšTINA DIONIčARA

NEDAVNO OBJAVLJENO