DANICA OTKRIVA

Šefica Podravke Martina Dalić i društvo podijelit će si 21 milijun kuna bonusa!

Objavljeno, 04. travnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Martina Dalić i Ljiljana Šapina
AUTOR
Redakcijski tekst

Ključni menadžeri Podravke dobit će čak 21,4 milijuna kuna bonusa za dobar poslovni rezultat u prošloj godini, što je 40 posto više nego predlani!

Ključni menadžment grupe Podravka broji ukupno pet članova uprave i 60 direktora. Kako doznajemo, najveći će bonusi biti isplaćeni članovima uprave kompanije.

Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić, prema neslužbenim izvorima bliskim Nadzornom odboru, trebala bi dobiti oko 1,5 milijuna kuna bonusa, a član i neformalni drugi čovjek uprave Davor Doko oko 1,2 milijuna kuna.

Članovi uprave Marko Đerek, Ljiljana Šapina i Hrvoje Kolarić, prema istim izvorima, trebali bi dobiti oko milijun kuna bonusa. Riječ je o bruto iznosima na koje menadžeri još moraju platiti porez na dohodak i prirez, što znači da će izvanredne milijunske prihode imati i proračuni lokalnih jedinica u kojima menadžeri žive.

Bonusi bi menadžerima trebali sjesti na račune ovih dana. Podravka je menadžerima dosad dodijelila i pravo na otkup ukupno 252.000 opcijskih dionica tržišno danas vrijednih oko 159 milijuna kuna. Tijekom prošle godine aktivni članovi uprave i direktori iskoristili su opcije u iznosu od 4 milijuna kuna.


Tagovi: BONUSI MARTINA DALIć MENADžERI PODRAVKA UPRAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO