PODIZALA NOVAC S RAČUNA

Šefica financija Općine uhićena zbog sumnje da je pronevjerila 1,6 mil. kn

Objavljeno, 14. rujna 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR
AUTOR
Redakcijski tekst

Bivša voditeljica financija općine uhićena je u ponedjeljak zbog sumnje da je općinski proračun oštetila za čak 1,6 milijuna kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o bivšoj šefici financija Općine Sračinec kod Varaždina Renati Sabati (50).

Policija je danas priopćila kako je osumnjičena za “kaznena djela protiv službene dužnosti, zlouporabom položaja i ovlasti, te krivotvorenja službene ili poslovne isprave”.

NOVAC ZADRŽALA ZA SEBE

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 1,6 milijuna kuna, a osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, navode u varaždinskoj Policijskoj upravi.

“Sumnja se da je od siječnja 2011. do kolovoza 2018. kao voditeljica poslova financija u Općini iskoristila položaj i podizala novčana sredstva s računa Općine.

Osim toga, podizana sredstva nije polagala u blagajnu, već je novac zadržavala za sebe. Kako bi prikazala da su podignuta novčana sredstva iskorištena za poslovanje Općine, u dnevniku knjiženja knjižila je ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih.

NEISTINITI ULAZNI RAČUNI

Potom je izrađivala neistinite ulazne račune dobavljača i bankovne izvode o stanju i prometu po žiro računu.

Također je utvrđeno da je koristeći svoje ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne Općine neosnovano uzimala novac za svoje potrebe u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna.

Nadalje je utvrđeno kako je 14. srpnja 2016. koristeći svoje ovlaštenje nalaganja isplata sa žiro računa Općine na svoj žiro račun isplatila povrat komunalnog doprinosa radi odustajanja od izgradnje”, otkrili su u varaždinskoj policiji.


Tagovi: RENATA SABATI SRAčINEC UHIćENA

NEDAVNO OBJAVLJENO