NA SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA

Šef SDP-a Davor Bernardić dao ostavku, poznato tko će ga mijenjati

Objavljeno, 06. srpnja 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Davor Bernardić i glasnogovornica Restarta Ivana Tomić
AUTOR
Robert Mihaljević

Davor Bernardić povlači se s dužnosti predsjednika SDP-a, a njegovo mjesto privremeno bi trebao kao vršitelj dužnosti doći primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

U ponedjeljak u 10 sati počela je sjednica predsjedništva stranke, a N1 neslužbeno doznaje kako je Bernardić na sjednici najavio povlačenje.

Bernardić je nakon predsjedništva potvrdio tu informaciju.

“Ja se više neću kandidirati, a u ovom prijelaznom razdoblju do unutarstranačkih izbora SDP će voditi Zlatko Komadina” rekao je Davor Bernardić.

U idućih šest mjeseci SDP po statutu mora održati unutarstranačke izbore. Dotad će stranku voditi Zlatko Komadina, koji je i formalno prvi potpredsjednik SDP-a. No, izbori će biti i prije tog roka.

Među mogućim Bernardićevim nasljednicima spominju se Biljana Borzan, Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Ranko Ostojić, Zlatko Komadina i Mišel Jakšić.

Član predsjedništva SDP-a Arsen Bauk ranije je izjavio kako novog čelnika stranke treba tražiti među onima koji su osvojili najviše preferencijalnih glasova na europarlamentarnim i jučerašnjim izborima.

Prema toj tvrdnji, najviše šansi imala bi Biljana Borzan koja je na izborima za EU parlament lani osvojila čak oko 65.000 preferencijalnih glasova. No, Borzan je izjavila kako EU mandat želi odraditi do kraja.

Na jučerašnjim izborima najviše su glasova dobili Peđa Grbin (oko 17.000), Siniša Hajdaš Dončić (15.000) i Arsen Bauk (13.500).


Tagovi: DAVOR BERNARDIć OSTAVKA SDP

NEDAVNO OBJAVLJENO