Šef Policijske uprave vozio pijan! Odmah smijenjen, a imenovan prije 2 mjeseca!

Objavljeno, 25. svibnja 2023. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / Zvonimir Petrović
AUTOR
Redakcijski tekst

Načelnik Policijske uprave iznenada je razriješen dužnosti, nakon samo dva mjeseca od imenovanja!

Šef policije u Zagorju Zvonimir Petrović razriješen je na osobni zahtjev koji je predao u srijedu. Glavni ravnatelj policije Nikola Milina prihvatio je njegov zahtjev za razrješenjem i od danas Petrović više nije načelnik

MUP otkriva da će nadležnom disciplinskom sudu protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog sumnje da je kao policijski službenik počinio težu povredu službene dužnosti zbog nedoličnog ponašanja izvan službe na štetu ugleda policije.

Kako neslužbeno doznaje portal Ni Zagorje malo, Petrović je “popio čašicu više i s nedozvoljenom koncentracijom alkohola uhvaćen za volanom, ali ne u Zagorju već na zagrebačkom području, i to u njegovo slobodno vrijeme”. Dakle, izvan službe.

Jutarnji pak piše kako se načelnik “ovih dana poprilično alkoholiziran zatekao u zagrebačkom lokalu u istom društvu u kojemu je bio jedan od osumnjičenih za pripadnost narkobandi Dina Muzaferovića Cezaraa kojega su službenici policijskog USKOK-a došli uhititi”.

Nakon provedenog internog oglasa i testiranja, Zvonimir Petrović je s 23. ožujkom ove godine bio imenovan za načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Zvonimir Petrović rođen je 1973. godine u Tomislavgradu (BiH), a tijekom svoje policijske karijere obavljao je poslove od policijskog službenika do nekoliko rukovodećih funkcija, dok je većinu karijere proveo u Policijskoj upravi zagrebačkoj.


Tagovi: PIJAN ZA VOLANOM šEF POLICIJE SMIJENJEN ZAGORJE ZVONIMIR PETROVIć

NEDAVNO OBJAVLJENO