PRAVOMOĆNA PRESUDA

Šef policije u naselju jurio 168 na sat. Sud ga oslobodio jer je bio na tajnom zadatku!

Objavljeno, 31. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: RTL screenshot / Snimka jurnjave zamjenika ravnatelja policije
AUTOR
Redakcijski tekst

Josip Ćelić, bivši zamjenik ravnatelja policije koji je otišao s dužnosti nakon što je snimljen da u naseljenom mjestu vozi brzinom od čak 168 kilometara na sat, pravomoćno je oslobođen za taj prekršaj!

Oslobodio ga je Prekršajni sud u Zadru koji je ustanovio kako je tog dana Ćelić bio na tajnom policijskom zadatku. Ćelić je vozio svoj privatni automobil, a Uskok je protiv dvojice policajaca iz Zadra ovih dana pokrenuo službenu istragu zbog sumnje u zataškavanje.

Sutkinja u Zadru isključila je javnost s dijela rasprave na kojoj se govorilo o kojem je to Ćelićevu službenom zadatku riječ. On je tog dana žurio zbog potreba službe, zaključila je sutkinja, ali ne govori o čemu je riječ.

RTL koji je prvi otkrio aferu upozorava kako se dosad uopće nije spominjao nikakav Ćelićev službeni zadatak, niti su to govorili u Ravnateljstvu policije nakon što je njihov drugi čovjek morao otići.

Zamjenik ravnatelja policije 12. ožujka lani snimljen je u prebrzoj vožnji. Prekršaj su u zadarskoj policiji uredno evidentirali, ali nisu pokrenuli prekršajni postupak protiv njega.

Učinili su to tek nakon što je RTL objavio snimku policijskog presretača na kojoj se vidi kako Ćelić divlja na cesti. Ćelić je nakon otkrivanja afere sam otišao s dužnosti, a policajac koji je novinarima otkrio aferu suspendiran je.

Nakon presude suda u Zadru, Josip Ćelić komotno može zahtijevati da se vrati na svoju funkciju drugog čovjeka Ravnateljstva policije.


Tagovi: BRZA VOžNJA JOSIP ćELIć POLICIJA PRESUDA ZADAR

NEDAVNO OBJAVLJENO