KONFERENCIJA U KOPRIVNICI

Šef Podravke: Lanjske reforme povećale su standard radnika za 35 milijuna kuna

Objavljeno, 06. rujna 2019. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Marin Pucar s potpredsjednikom Vlade Zdravkom Marićem
AUTOR
Robert Mihaljević

Godinu dana nakon prve konferencije o poreznoj reformi koja je održana u Podravki, u petak je u organizaciji koprivničke kompanije i Večernjeg lista upriličena još jedna.

Nazvana je „Hrvatska kakvu trebamo: Porezna reforma iz perspektive gospodarstva – godinu dana poslije“.

“Podravka je uz potporu ministarstva financija i porezne reforme u tih godinu dana podignula standard svojih zaposlenika za 35 mlijuna kuna. No, vratilo se to državi kroz povećanu potrošnju i pdv, a ispunio sam i obećanje ministru Zdravku Mariću da će mu se vratiti kroz veći porez na dobit Podravke”, naglasio je danas na konferenciji u Koprivnici predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

Na konferenciji sudjelovali su ministar financija i potpredsjednik Vlade Zdravko Marić, predsjednici uprava Podravke i Atlantica Marin Pucar i Emil Tedeschi te glavni financijaši uprava Podravke i Adris grupe Davor Doko i Marko Remenar.

Posebnu prezentaciju o poreznoj reformi održao je i Hrvoje Šimović sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, a uvodno su se skupu obratili ministar poduzetništva Darko Horvat i glavni urednik Večernjaka Dražen Klarić.

Pucar je na konferenciji najavio nove inicijative prema Vladi kako bi se gospodarstvo još više porezno rasteretilo.

“Trebaju nam nove porezne olakšice za investicije u robotizaciju i automatizaciju proizvodnih procesa, i to onako kako ih porezno tretiraju razvijene zemlje. Te investicije nužno ne dovode do povećanja zaposlenosti, ali zato osjetno povećavaju produktivnost”, upozorava šef Podravke.

Pucar je naglasio kako nam treba i mnogo više optimizma u privatnom životu, gospodarstvu, ali i javnim medijskim sferama.

“U posljednje vrijeme mnogo se priča i piše o recesiji. Kad mediji to potenciraju, smanjuje se optimizam, a to nužno dovodi do smanjenja potrošnje”, tumači direktor koprivničke kompanije.

Davor Doko, Podravkin član uprave za financije, otkrio je kako se mjesečna plaća u grupi Podravka zahvaljući poreznim rasterećenjima podignula za 773 kune, odnosno za oko 12 posto.

Nakon uvodnih izlaganja, na okruglom stolu o učincima porezne reforme govorili su ministar Marić, Pucar, šef Atlantica Emil Tedeschi i član uprave Adris grupe Marko Remenar.


Tagovi: MARIN PUCAR PODRAVKA POREZNA REFORMA ZDRAVKO MARIć

NEDAVNO OBJAVLJENO