ULAGANJE U VRHUNSKI SPORT

Šef Podravke: Da Slavenov novac damo rukometu, imali bismo prvaka Europe

Objavljeno, 21. rujna 2019. Vijesti
# Foto: PODRAVKA (Marin Pucar i Zlatko Dalić)
AUTOR
Redakcijski tekst

Zanimljivu tezu iznio je u petak predsjednik uprave Podravke Marin Pucar na velikoj sportskoj konferenciji u Zagrebu.

Pucar je na konferenciji i panel raspravi o vrhunskom sportu sudjelovao kao drugi čovjek koprivničkoga NK Slavena Belupa. Podsjetio je kako Podravka i Belupo marketinški sponzoriraju nogometni i ženski rukometni klub.

“Da jedan od tih klubova ukinemo i prebacimo novac u drugi, imali bismo prvaka Europe. Naravno, to nam nije u interesu”, rekao je Marin Pucar.

Zaključio je kako je za Podravku sport više od biznisa i svakako treba jača simbioza između velikih kompanija i hrvatskoga sporta općenito.

Što biste vi s Podravkinim novcem za sport?

View Results

Loading ... Loading ...

Na konferenciji su govorili i šef Atlantica Emil Tedeschi, nogometni izbornik Zlatko Dalić, Dinamov trener Nenad Bjelica, hrvatski plinski kralj Pavao Vujnovac i rukometni izbornik Lino Červar.

NK Slaven tijekom prošle godine ostvario je 25,7 milijuna kuna prihoda i 3,6 milijuna kuna dobiti. Marketinški prihodi iznosili su oko 13 milijuna kuna, a Podravka i Belupo u njima su sudjelovali s desetak milijuna.

Rukometašice Podravke ostvarile su lani oko 8,1 milijuna kuna prihoda od sponzorstava, što je gotovo 50 posto više nego godinu ranije.

Kad je govorio o prvaku Europe, Pucar je sigurno mislio na rukometašice jer bi sa Slavenovih desetak milijuna sigurno pucali na prvo mjesto na Starom kontinentu.


Tagovi: MARIN PUCAR NOGOMET PODRAVKA RUKOMET

NEDAVNO OBJAVLJENO