Šef Hrvatskih šuma ostaje na dužnosti unatoč uhićenju i navršenih 65 godina

Objavljeno, 31. svibnja 2022. Vijesti
# Foto: HRVATSKE ŠUME / Krunoslav Jakupčić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma
AUTOR
Redakcijski tekst

Uskočki osumnjičenik Krunoslav Jakupčić (HDZ) ostaje na čelu Hrvatskih šuma premda je 20. svibnja ove godine proslavio je 65. rođendan.

Unatoč brojnim aferama, uhićenju i kontroverzama, Nadzorni odbor ostavio ga je na toj dužnosti premda ima uvjete za mirovinu. Ostavio mu je i neto plaću u iznosu od 31.300 kuna, doznaje Telegram.

Jakupčić je, inače, bio uhićen u svibnju u aferi vjetroelektrane koja je pokrenuta protiv njega, Josipe Rimac, investitora Milenka Bašića i drugih. Prema istrazi USKOK-a, sumnja se kako je Josipa Rimac nagovorila Jakupčića da pogoduje investitoru u vjetropark Krš-Pađene kod Knina.

Jakupčić je osumnjičen zbog trgovanja utjecanjem, zlouporabe položaja i ovlasti, davanja mita te korištenja sredstva Hrvatskih šuma za plaćanje odvjetnika koji su ga branili od tih optužbi.

Kako se sumnja, predsjednik uprave Hrvatskih šuma refundirao je sam sebi troškove odvjetničkih usluga u tom postupku u iznosu od čak 84.000 kuna. To znači da su mu Hrvatske šume plaćale obranu u istrazi.


Tagovi: 65 GODINA HRVATSKE šUME KRUNOSLAV JAKUPčIć MIROVINA PREDSJEDNIK UPRAVE UHIćEN

NEDAVNO OBJAVLJENO