Šef gradskog HDZ-a i ravnatelj bolnice optužio medije za antihrvatstvo

Objavljeno, 24. veljače 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Dr. Mato Devčić (lijevo)
AUTOR
Redakcijski tekst

Šef križevačkog HDZ-a i ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici dr. Mato Devčić brutalno se obrušio na medije tijekom obljetnice stranke na kojoj je bio i Andrej Plenković.

Devčić je u Križevcima upozorio kako se plasiraju laži i bezočni napadi kroz neke medije “čija je neovisnost i objektivnost davno nestala pod teretom antihrvatske političke agende, a za korist političkih elita u domovini i izvan nje”.

Redakcija Glasa Podravine zamolila ga je da objasni svoj istup, pogotovo dio u kojem govori kako su “određeni mediji vođeni utjecajem antihrvatske političke agende”.

“Svake godine možete pročitati izvješće Sigurnosno obavještajne agencije. Iz tog javnog dokumenta možete iščitati da na području Hrvatske djeluju raznorazne agencije, koncerni, a zamijećen je i posredan utjecaj drugih država na unutarnje stvari nas koji živimo na ovom prostoru.

Svi oni zajedno medijskim oglašavanjem i putem plasiranja određenih informacija utječu na javno mnijenje građana. Ponavljam, nisam stručnjak za medije, ali činjenica jest da određene države i neki politički akteri putem medijskog prostora kontinuirano šalju svoje poruke”, rekao je Devčić.

“Pitanje unutarnjih i vanjskih neprijatelja jest pitanje višedesetljetnog ili višestoljetnog rada službi koje djeluju iza kulisa. To jest naš realitet kojeg mi kao privatne osobe nismo svjesni jer naši životi ne kolidiraju direktno s nacionalnim interesima i politikama.

Za svaku državu na svijetu postoje unutarnji i vanjski neprijatelji. Uvijek će biti ljudi kojima se ne sviđa društveno uređenje, gospodarske aktivnosti, sustav zdravstvene i socijalne skrbi unutar svake države.

Oni će poduzimati aktivnosti kako bi promijenili postojeće stanje. Drugim riječima, oni rade na destabilizaciji države i društva”, iznio je Devčić svoj stav za Glas Podravine.


Tagovi: ANTIHRVATSTVO HDZ MATO DEVčIć MEDIJI NEPRIJATELJI

NEDAVNO OBJAVLJENO