JOŠ JEDAN SKANDAL U VLADI

Šef državne agencije za POS-ove stanove kupio POS-ov stan na moru!

Objavljeno, 28. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: RTL Potraga / Krešimir Žunić, ravnatelj APN-a
AUTOR
Redakcijski tekst

Državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama (APN) u Zadru je lani izgradila jeftine POS-ove stanove za zbrinjavanje mladih obitelji koje nemaju svoju nekretninu.

No, jedan od stanova kupio je čelni čovjek APN-a Krešimir Žunić sa svojim sinom. Stan je veličine 53 kvadrata i plaćen je 52.000 eura. Žunić je tada bio zamjenik ravnatelja, a danas je ravnatelj APN-a, agencije koja posreduje u prodaji tih stanova.

Ekipa RTL-ove Potrage otkrila je neviđen skandal i činjenicu da se šef APN-a domogao socijalnog stana na moru po iznimno povoljnoj cijeni. Žunić je utjecajni zadarski HDZ-ovac koji je u ime APN-a sjedio i u povjerenstvu za dodjelu POS-ovih stanova.

No, najviše od svega šokirao je Žunićev odgovor reporterki RTL-a koja ga je suočila s neugodnim pitanjem.

ZATRAŽENA SMJENA

“Pa što će premijer misliti o meni, majketi, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana. Meni treba pomoć”, smrtno ozbiljan upozorio je Žunić.

Ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar, koji je neposredno nadređen ravnatelju APN-a, slučaj je proslijedio DORH-u te je zatražio njegovu smjenu.

Žunić ima 11.000 kuna plaće i još jedan stan u Zagrebu u kojem povremeno živi bivši ministar Lovro Kuščević, koji je također imao aferu s POS-ovim stanovima na Braču,

On RTL-ovoj novinarki na koncu mrtav-hladan kaže da bi njemu država, odnosno Agencija trebala biti zahvalna jer je sa sinom kupio stan kojeg nitko nije htio.


Tagovi: APN KREšIMIR žUNIć POS RTL STAN

NEDAVNO OBJAVLJENO