AFERA TRESE PITOMAČU

Šef banke, provjereni HDZ-ov kadar, pronevjerio gotovo dva milijuna kuna

Objavljeno, 31. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: OPĆINA PITOMAČA (Neven Bedeković)
AUTOR
Redakcijski tekst

Velika afera trese Pitomaču: šef tamošnje poslovnice Slatinske banke Neven Bedeković dobio je otkaz nakon što je iz banke nestalo gotovo dva milijuna kuna. Sumnja se da će iznos pronevjerenog novca na koncu biti mnogo veći.

Kako otkriva portal Telegram, Bedeković je navodno osumnjičen da je iz banke uzeo oko 750.000 kuna i 125.000 eura.

“Da, priznao sam odgovornost za nestanak novca i učinio sam to zbog toga kako ne bi nastradale druge osobe u banci prema kojima je krenula odmazda. One, njih desetak, ni na koji način nisu povezane s nestankom novca, tumači Bedeković za Telegram.

Inače, Bedeković je provjereni HDZ-ov kadar iz Pitomače koji je prije desetak godina bio i član općinskog poglavarstva. Policija po nalogu DORH-a provodi opsežnu istragu u svim poslovnicama Slatinske banke.

Predsjednik uprave Slatinske banke Andrej Kopilaš objašnjava kako su svi klijenti namireni čim se otkrila prijevara. Telegram piše kako bi se na koncu moglo raditi i o pronevjeri čak 20 milijuna kuna, no tu brojku ničim ne potkrjepljuje.

“Stali smo na žulj organiziranoj krim-ekipi koja nas je opelješila i koja sada uokolo širi razne informacije kako bi se naštetilo banci, da se reputacijski destabilizira” kaže Kopilaš za Telegram.

To je već druga velika afera povezana s nestankom novca u Virovitičko-podravskoj županiji. Prije tri mjeseca pronađeno je mrtvo tijelo virovitičkog pročelnika za financije Siniše Palma kojeg se teretilo da je pronevjerio više milijuna kuna iz gradske blagajne.


Tagovi: HDZ PRONEVJERA šEF BANKE SLATINSKA BANKA

NEDAVNO OBJAVLJENO