NESLUŽBENI REZULTATI IZBORA

SDP u Koprivnici duplo jači od HDZ-a, pobijedili i u Križevcima i Đurđevcu

Objavljeno, 26. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (Tonino Picula na skupu SDP-a u Koprivnici)
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnica je i nakon današnjih europarlamentarnih izbora ostala jedna od najjačih SDP-ovih utvrda u državi. Prema neslužbenim informacijama s oko 90 posto biračkih mjesta, lista SDP-a u tom je gradu dobila 34,3 posto, a HDZ 16,4 posto.

Treći je Mislav Kolakušić sa 7,1 posto, četvrti Živi zid osvojio je 5,9 posto, Most ima 3,7 posto, a Amsterdamska koalicija tek 3,2 posto.

Na europarlamentarnim izborima u svibnju 2014. godine u Koprivnici je također pobijedila lista SDP-a osvojivši 36,6 posto glasova, ali u koaliciji s HSS-om, HNS-om i HSU-om. Drugi je bio HDZ s gotovo 30 posto, a treći Orah s 13,4 posto. U svakom slučaju, ovo je težak udarac za HDZ u Koprivnici. Izlaznost u Koprivnici je nešto veća od 26 posto, a na razini županije je osjetno niža.

Iz Đurđevca pak stiže neslužbena informacija kako je i tamo najviše glasova osvojila SDP-ova lista (oko 34 posto), što je veliko iznenađenje s obzirom da je apsolutni gazda u tome gradu, saborski zastupnik Željko Lacković, snažno podupirao listu Milana Bandića. Čak su ga nedavno proglasili i počasnim građaninom Đurđevca. No, lista BM 365 bila je druga s oko 25 posto.

Čini se kako je SDP pobijedio i u Križevcima. Nakon više od 90 posto prebrojenih glasova, SDP je u vodstvu i čini se kako se konačan ishod neće promijeniti. Razlika je 200-tinjak glasova, doznajemo u križevačkim političkim krugovima. U nekim podravskim općinama, tradicionalno naklonjenima HDZ-u, u vodstvu je SDP, dojavljuju nam večeras iz izbornim stožera.

Ipak, u HDZ-u računaju da će osvojiti najviše glasova u Koprivničko-križevačkoj županiji. S obzirom na trenutačne rezultate u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, mogla bi to biti mrtva utrka i na razini županije koja je tradicionalno naklonjenija konzervativnijim strankama.


Tagovi: HDZ IZBORI REZULTATI

NEDAVNO OBJAVLJENO