SDP pozvao Vladu u poplavama pogođenu Podravinu: ‘I ovo je Hrvatska’

Objavljeno, 12. kolovoza 2023. Vijesti
# Foto: SDP / Kuća uništena u poplavi na Šoderici kod Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Čelnici županijskog SDP-a pozvali su Vladu RH da se osobno uvjere u razmjere štete od poplava u Podravini te pomognu da se što prije saniraju.

Šef županijskog SDP-a Tomislav Golubić s potpredsjednicom Ivanom Kuštrak, potpredsjednicom Županijske skupštine Marijanom Lokotar, županijskim vijećnicima Draženom Čuklićem i Ana-Marijom Đurđ te članom odbora za vodno gospodarstvo Davorom Plahinekom obišao je poplavom pogođenu Šodericu.

Tamo ih je dočekao načelnik Legrada (na čijem je Šoderica području) Ivan Sabolić (SDP) koji je otkrio što je sve poduzeto prilikom akcije obrane od poplave.

Govorio je i o šteti koja se mjeri u milijunima eura. Naime, stradala je šetnica i infrastruktura (nema struje ni vode), plaža je uništena, jedan objekt se urušio, dok ih je dosta poplavljeno. Ukratko, sav trud koji je načelnik ulagao proteklih deset godina u revitalizaciju Šoderice otišao je u nepovrat.

“Na sljedećoj sjednici Županijske skupštine tražit ćemo da se u proračunu osiguraju sredstva za sanaciju štete na pogođenim područjima općina Legrad, Drnje i Peteranec.

Također, pozivamo predstavnike Vlade RH da posjete našu županiju i uvjere se u razmjere štete jer, kako je rečeno, i ovo je Hrvatska”, rekli su u subotu u SDP-u Koprivničko-križevačke županije.


Tagovi: POPLAVE SDP SODERICA

NEDAVNO OBJAVLJENO