NEVJEROJATAN SLUČAJ NA KALNIKU

SDP-ov direktor uoči smjene sebi prodao auto, a šefu stranke armaturu

Objavljeno, 23. rujna 2021. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Mladen Kešer i Željko Car
AUTOR
Redakcijski tekst

Novi načelnik Općine Kalnik kod Križevaca teško je optužio dojučerašnjeg direktora općinskog komunalnog poduzeća da je oštetio tvrtku i pogodovao sebi i tvrtki bivšeg načelnika Općine.

Novi je načelnik nezavisni Kruno Đurec, koji je na proteklim izborima pobijedio kandidata dotadašnjeg načelnika i šefa županijskog SDP-a Mladena Kešera. Do 13. rujna pak direktor Komunalnog poduzeća Kalnik bio je Željko Car (SDP), Kešerov kadar.

“Dan prije potpisa odluke o opozivu, direktor Komunalnog poduzeća Kalnik odlučio je otuđiti službeno vozilo tvrtke – Renault Kangoo, ispostavom računa i prodajom istog vozila samome sebi za 5000 kuna. Sve to bez poštovanja procedure, upita ili informiranja Skupštine i Nadzornog odbora tvrtke u javnom vlasništvu.

NAČELNIKOVO PODUZEĆE

Ne, tu nije kraj, jer je istog jutra super povoljno opskrbio bivšeg načelnika Općine Kalnik i njegovu tvrtku sa 2258 kg armaturne mreže (Q503) po samo 4,76 kuna za kilogram. Mrežu je nabavilo Komunalno poduzeće još 12. svibnja lani po istoj toj cijeni.

No, svi dobro znamo da je cijena željeza danas, 15 mjeseci kasnije, gotovo duplo veća. Sami si izračunajte financijsku štetu učinjenu Komunalnom poduzeću Kalnik koje je preko noći ostalo bez osnovnog sredstva za rad i opreme”, naglasio je na Facebooku mladi načelnik Kruno Đurec.

Kruno Đurec, načelnik Kalnika / Foto: FACEBOOK

Odluke je, prema dokumentima, bivši direktor potpisao 13. rujna. Armaturu je tom odlukom prodao poduzeću Velkom plus koje je županijski čelnik SDP-a Mladen Kešer osnovao u studenome 2019. godine, u doba dok je još bio načelnik Kalnika. Kešer je u više navrata kažnjen zbog sukoba interesa jer su njegova poduzeća poslovno surađivala s Općinom.

CAR ODMAH ODGOVORIO

Promptno je pak na načelnikov status odgovorio smijenjeni direktor kalničkog Komualnog, SDP-ov kadar Željko Car.

“Kruno piši o šteti koju si ti svojim jednostranim raskidom ugovora od 3.500.000 kuna nanesel Komunalnom poduzeću i nemoj dalje jer ću te za slične stvari tužit. A ako misliš da kangu vredi više, daj ga proceniti i ja ću razliku platiti. Da si podmiril račune, ne bi moral osnovna sredstva prodavat čijom je prodajom momentalno podmiren vjerovnik.

Odluka o prodaji armature Kešerovoj tvrtki / Foto: Kruno Đurec

A željezo ti ionako ne treba jer nećeš graditi tržnicu. Sve u svemu, najveće ste štetočine koje su mogle zadesiti općinu Kalnik. No, ničija nije gorjela do zore.

Piši o 7 cesta koje je Komunalno trebalo napraviti za 450.000 kuna, a sad će za to mještani dobiti jednu, i to baš onu koja vodi do vijećnikove kleti… Najte vraga za rep vleči. Bolje vam je šuteti”, odgovorio je načelniku Željko Car.


Tagovi: ARMATURA KALNIK KOMUNALNO KRUNO đUREC MLADEN KEšER žELJKO CAR

NEDAVNO OBJAVLJENO