SDP osvojio Koprivničko-križevačku županiju, HDZ ozbiljno podbacio

Objavljeno, 18. travnja 2024. Vijesti
# Foto: SDP / Biljana Borzan i Mišel Jakšić
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati su izborni rezultati u općinama i gradovima u Koprivničko-križevačkoj županiji. Najviše glasova osvojila je SDP-ova koalicija.

SDP je u toj županiji koja je rascijepljena na dva dijela – križevački je bio u drugoj, a podravski u četvrtoj izbornoj jedinici – pobijedio u dva grada, Koprivnici i Križevcima, te deset općina: to su Drnje, Đelekovec, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Legrad, Novigrad Podravski, Peteranec, Virje, Kalnik i Rasinja.

HDZ-ova koalicija opet nije osvojila niti jedan grad u županiji. Dobili su najviše glasova u 11 općina: to su Ferdinandovac, Gola, Hlebine, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Podravske Sesvete, Gornja Rijeka, Sokolovac, Sveti Ivan Žabno i Sveti Petar Orehovec.

Domovinski pokret, zahvaljujući đurđevačkom gazdi Željku Lackoviću, osvojio je najviše glasova u gradu Đurđevcu te općini Novo Virje.

Može se, dakle, reći da je HDZ opet ozbiljno podbacio u Koprivničko-križevačkoj županiji, s obzirom na rezultat u obje izborne jedinice – drugoj i četvrtoj – u kojoj su osvojili ukupno najviše glasova i mandata.


Tagovi: 2024 HDZ IZBORI REZULTATI SDP žUPANIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO